9.2.12

Το αλεύρωμα στους πολιτικούς της κόστισε ..5 μήνες φυλακή !

Εκδικάστηκε σήμερα η γυναίκα που έριξε το αλεύρι στους πολιτικούς κατά την περιφορά της εικόνας στις 2 Φεβρουαρίου της Υπαπαντής στην Καλαμάτα και καταδικάστηκε με ποινή 5 μήνες φυλακή.
Στο άκουσμα της ποινής εξαγριώθηκε το ακροατήριο στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου με αποτέλεσμα ιδιαίτερα ο εισαγγελέας να ακούσει...
H κοπέλα μετά το τέλος της διαδικασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Όλες αυτές τι ημέρες, μετά τη διαμαρτυρία μου προς την σημερινή πολιτική εξουσία, άκουσα και διάβασα πολλά. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν μια φράση από τη δήλωση του κ. Δημάρχου που έλεγε: αν υπάρχει αγάπη όλα βρίσκονται.
Μάλλον αυτοί που μας εξουσιάζουν αγαπούν μόνο τον εαυτό τους. Αν αυτοί που μας εξουσιάζουν μας αγαπούσαν, όπως αγαπούν οι γονείς τα παιδιά τους, γιατί σα γονείς θα έπρεπε να μας βλέπουν, τότε θα φρόντιζαν να μας εξασφαλίσουν ένα σίγουρο μέλλον. Θα φρόντιζαν να ικανοποιηθούν πρώτα οι δικές μας ανάγκες και μετά οι δικές τους. Θα φρόντιζαν να έχουμε πρώτα εμείς τα απαραίτητα και μετά αυτοί. Θα φρόντιζαν να στερηθούν πρώτα αυτοί και μετά εμείς. θα φρόντιζαν να μην μας ταλαιπωρούν, να μην μας εξαθλιώνουν και θα βρίσκονταν δίπλα μας να μας βοηθήσουν κι όχι να μας τιμωρήσουν.
Μήπως τελικά η λύση στο πρόβλημα είναι αυτή;
Μήπως πρέπει να μάθουν να αγαπούν και τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους;
Ίσως κείμενα που γράφτηκαν πριν από 2000 χρόνια τώρα να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Με αφορμή τη σύλληψή μου, για το μήνυμα - διαμαρτυρία προς όλους αυτούς που μας εξουσιάζουν και αποφασίζουν για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών και τις ζωές μας, θέλω να τους στείλω και με τα λόγια το εξής μήνυμα: να διαβάζουν την "Προς Κορινθίους Α' " επιστολή του Απ. Παύλου η οποία με δύο λόγια αναφέρει, ότι ακόμα κι όταν ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα εάν δεν έχει αγάπη είναι ένα τίποτα. Παράλληλα, συνεχίζει περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που έχουν οι άνθρωποι που διακατέχονται από αγάπη. Χαρακτηριστικά που δεν βλέπουμε σε αυτούς που μας εξουσιάζουν.
Ας διαβάσουν με προσοχή αυτό το κείμενο και ας αναρωτηθούν με πόση αγάπη συμπεριφέρονται στους συνανθρώπους τους. Τέλος, θα πω ότι για τις πράξεις μας όλοι, ακόμη και αυτοί που χαίρουν ασυλίας, θα λογοδοτήσουν στην συνείδησή τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου