11.2.12

Πιθανότητες σωτηρίας για ΟΕΚ και Εργατική Εστία !!

Αρνητικός στην κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας – δηλαδή ΟΕΚ και ΟΕΕ – εμφανίστηκε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙ-ΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι οι δύο συγκεκριμένοι φορείς «δεν πρέπει να κλείσουν», διευκρινίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των εισφορών προς αυτούς, που ανέρχεται στο 60%, καταβάλλεται από τους ίδιους τους εργαζομένους και προειδοποιώντας ότι από το ενδεχόμενο της κατάργησής τους «δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στο ΙΚΑ».
Κι αυτό γιατί – όπως είπε – οι δύο Οργανισμοί καλύπτουν εισφορές ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα η περίπτωση της κατάργησής τους να οδηγήσει στην αντίστοιχη απώλεια χρημάτων προς το ΙΚΑ, ενώ διευκρίνισε ότι το θέμα είναι «ανοιχτό και θα το ξαναδούμε εντός των προσεχών 15-20 ημερών».
Η επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ωστόσο, προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες του τουριστικού - ξενοδοχειακού κλάδου.
Δυσμενείς συνέπειες θα έχει η κατάργηση της Εργατικής Εστίας, όπως επισημαίνει σε ανα-κοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Οι ξενοδόχοι χαρακτηρίζουν «καθ' όλα λανθασμένη και άστοχη απόφαση» την κατάργηση του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι δη-μιουργεί «πολλαπλό κοινωνικό θέμα, ανεργία και τουλάχιστον αντίστοιχη μείωση εσόδων του κράτους από ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές και φόρους». Τ
ην αντίθεσή του στην κατάργηση του Οργανισμού εκφράζει και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, που αντί κατάργησης προτείνει να διατηρηθεί μόνο ο τομέας των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού «με αυστηρές προϋποθέσεις συμμετοχής γι' αυτούς που δεν διαθέτουν πραγματικά πόρους για ολιγοήμερες διακοπές». Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου