10.8.12

ΠΑΡΤΥ ...Νέα απάτη "μαμούθ" στο Δημόσιο


Μια νέα απάτη στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου στον Πειραιά, η οποία προκάλεσε στο δημόσιο ζημιά 10 εκατ. ευρώ ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας ύστερα από καταγγελίες.
Yπάλληλοι του ΥΠΑΔ Πειραιά σε συνεργασία με γιατρούς, αλλά και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων πλαστογραφούσαν υπογραφές και σφραγίδες δεκάδων ανυποψίαστων γιατρών, σύμφωνα με το metrogreece.gr, ακόμη και γιατρών που είχαν αποβιώσει, παρουσιάζοντας ψεύτικες εξετάσεις ασθενών για τις οποίες πληρώνονταν στην συνέχεια προσκομίζοντας πλαστά παραστατικά και ζημίωναν το ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την έκθεση που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές η έρευνα αφορά την περίοδο 2003 έως και 2005 καθώς πριν από το 2003 τα στοιχεία δεν είναι μηχανογραφημένα, ενώ όταν ξεκίνησε ο έλεγχος το 2010 ξέσπασε πυρκαγιά στο αρχείο της υπηρεσίας, που σύμφωνα με τους ελεγκτές κατέστρεψε πολλά στοιχεία και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.
Η έρευνα συνεχίζεται και ήδη έχει ασκηθεί δίωξη κατά γιατρών στο Ζ ανακριτικό τμήμα του Πειραιά ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις από γιατρούς που πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές και οι σφραγίδες τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου