1.9.12

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ τα Ιδιωτικά σχολεία λόγω κρίσης !


Τη λύση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης επέλεξαν οι οικογένειες 8.000 μαθητών, που δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς, λόγω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης και των εισοδηματικών απωλειών, αδυνατούν, πλέον, να καταβάλλουν τα δίδακτρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», ο αριθμός των μαθητών που δεν είχαν δηλώσει επανεγγραφή σε πολλά ιδιωτικά σχολεία της χώρας, τον Ιούνιο, έφθανε τους 10.000, αριθμός, πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της περσινής περιόδου.
Βέβαια, αρκετοί είναι οι γονείς των μαθητών που καθυστερούν την εγγραφή, ελπίζοντας ότι τα δίδακτρα θα πέσουν περαιτέρω, ή θα τους γίνουν κάποιες διευκολύνσεις για την πληρωμή τους.
Επισήμως τα δίδακτρα παραμένουν ίδια με την περσινή χρονιά. Παρόλα αυτά, κάποια σχολεία τις τελευταίες ημέρες ενημερώνουν ότι μειώνουν τα διδάκτρά τους σε ποσοστό που φθάνει ακόμη και το 15%, άλλα κάνουν προσφορές σε γονείς που έχουν δύο ή τρία παιδιά, ή μια «καλύτερη τιμή» για όσους καταβάλλουν εφάπαξ τα ετήσια δίδακτρα.
Υπό αυτές τις συνθήκες κάποια ιδιωτικά σχολεία, αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο. Συγκεκριμένα, έκλεισαν τρεις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πέντε που είχαν βάλει λουκέτο την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με «Το Εθνος» τη «νύφη» πληρώνουν τα εκπαιδευτήρια με μικρό αριθμό μαθητών που δεν μπορούν να ρίξουν τις τιμές, ενώ σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται τα ιδιωτικά σχολεία που παρέχουν διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των διδάκτρων.
Αν επαληθευθούν οι προβλέψεις και φύγουν όλα αυτά τα παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία, αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στα δημόσια, στα οποία, ήδη οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, τη στιγμή που χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν ότι θα πέσει ακόμη περισσότερο η ποιότητα της εκπαίδευσης εάν δεν υπάρξουν οι αναγκαίοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά που θα προκύπτουν τον Σεπτέμβριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου