31.8.12

"Ε ρε 101 φάσκελα που σας χρειάζονται!"


Άστραψε και βρόντηξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, με αφορμή δημοσίευμα για τη μη αποκατάσταση του σπιτιού μιας υπερήλικης σεισμόπληκτης ελλείψει χρημάτων στα κρατικά ταμεια.
Ο γνωστός ηθοποιός εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Ε ρε 101 φάσκελα που σας χρειάζονται! Όσα τα χρόνια της κυρίας Ελένης!» στην οποία αναφέρεται στο ζήτημα της αποκατάστασης του σπιτιού και που είχε κάνει προσωπική έκκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να επιληφθεί του ζητήματος.
Μάλιστα, ο κ. Χαϊκάλης σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση των τουαλετών της πρυτανείας του ΑΠΘ αλλά δεν υπάρχουν για την αποκατάσταση του σπιτιού της ηλικιωμένης γυναίκας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς της 28/08/2012 η κυρία Ελένη, μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Σκουροχώρι της οποίας το σπίτι καταστράφηκε από το σεισμό του Ιουνίου του 2008, ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, ανήμπορη και μόνη.
Η κυρία Ελένη, δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της καθώς είναι κατάκοιτη. Ζει από τότε, σε ένα σπίτι ετοιμόρροπο. Το δημοσίευμα συνεχίζει «Η 101 ετών γυναίκα, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και τις αντίξοες συνθήκες, με τον φόβο της ολοκληρωτικής κατάρρευσης της οικίας της, κάνει έκκληση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, να την σώσει από το μαρτύριο που περνά». «Κύριε Πρωθυπουργέ σώσε με παιδάκι μου» είναι τα λόγια της κ. Ελένης.
O γιός της κυρίας Ελένης, επισκέφθηκε το ΤΑΣ (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων) όπου και έλαβε την ενημέρωση πως η έγκριση για την κατασκευή νέας οικίας, έχει γίνει μεν αλλά οι άδειες δεν υπογράφονται καθώς «δεν υπάρχουν χρήματα»!!.
Τρία κλιμάκια μηχανικών που έχουν επισκεφθεί το σπίτι της ανήμπορης ηλικιωμένης έχουν κρίνει ακατάλληλο το σπίτι, όμως, μέχρι σήμερα, η άτυχη γυναίκα συνεχίζει να ζει υπό άθλιες συνθήκες.
Τι πάει να πει δεν υπάρχουν χρήματα;
Εδώ βρίσκονται 30.000 ευρώ για την τουαλέτα του Πρύτανη στο ΑΠΘ και δεν μπορεί να βρεθεί ένα αντίστοιχο ποσό για την κυρία Ελένη;
Είναι δυνατόν το 2012 το κράτος να αφήνει ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους στο έλεος της μοίρας τους;
Κύριε υπουργέ, μαζέψτε τους αρμόδιους-αναρμόδιους της ευθύνης σας, ώστε να επιληφθούν του θέματος και να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο της κυρίας Ελένης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου