1.9.12

Διοικητής ξεφτίλισε 200 υπαξιωματικούς


Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος,( Κ.Ε.Πόρος ) αποτελεί το κύριο κέντρο Εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στο λιμενικό.
Αυτή την περίοδο στο κέντρο εκπαιδεύονται υπαξιωματικοί του λιμενικού.
Όλοι όσοι έχουμε υπηρετήσει στο στρατό και ειδικότερα οι παλαιότεροι θυμούνται τα καψόνια των παλαιότερων στρατεύσιμων προς τους νέους κάτι που βέβαια δεν υπάρχει στις μέρες μας παρά μόνο σε επίλεκτα σώματα και αυτό με μέτρο θα λέγαμε.
Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, σήμερα η ξεφτίλα που σκάρωσε ,μάλλον, ο διοικητής του κέντρου είναι άνευ προηγουμένου.
Διακόσιοι εκπαιδευόμενοι υπαξιωματικοί του λιμενικού κλήθηκαν το πρωί στις 4.30 να ξυπνήσουν και μετά από μια ώρα να μεταβούν με συμβατικό καραβάκι της γραμμής Πόρος - Πειραιάς, στο λιμάνι του Πειραιά για να μεταφέρουν και να ξεφορτώσουν πέντε νταλίκες πράγματα τα οποία χρησίμευσαν για την εκπαίδευση τους.
Τα παιδιά αυτά ως πρωινό είχαν πάρει ένα σάντουιτς από το κέντρο και τελειώνοντας τη δουλειά τους μετά από ώρες κλήθηκαν να επιστρέψουν με το ίδιο πλοίο στο κέντρο.
Γυρίζοντας από τον Πειραιά προς τον Πόρο ο καπετάνιος του συμβατικού πλοίου, που καμία σχέση δεν έχει με το κέντρο, αποφάσισε να κάνει καψόνι στους υπαξιωματικούς λέγοντας πως σύμφωνα με διαταγή του διοικητή πρέπει να καθαρίσουν όλο το πλοίο καθώς και τις τουαλέτες.
Αυτό έφερε αντίδραση και διαπληκτισμούς, παρόλο που κάποια παιδιά άρχισαν να σκουπίζουν και αναγκάστηκαν να σταματήσουν από τις αντιδράσεις.
Το γελοίο και το εξευτελιστικό της υπόθεσης είναι πως ο καπετάνιος για άγνωστους λόγους, που περιμένουμε να δώσει εξηγήσεις, παράτησε τους διακόσιους υπαξιωματικούς στο Γαλατά ένα μέρος απέναντι από τον Πόρο και πέντε λεπτά με καραβάκι.
Οι υπαξιωματικοί έμειναν εκεί για μια ώρα όταν ΄και ήρθε άλλο καραβάκι να τους πάρει από εκεί μετά από διαταγή του διοικητή και χωρίς φυσικά να πληρώσουν, μένοντας για πάρα πολλές ώρες νηστικοί.
Το ερώτημα είναι αν ο διοικητής ήταν ο εφευρέτης αυτής της φάρσας - καψόνι ή ο καπετάνιος του πλοίου ήθελε να γίνει διοικητής του λιμενικού και εκδικήθηκε τους υπαξιωματικούς;
Μήπως ο διοικητής ήθελε να κάνει οικονομία, για αυτό και άφησε νηστικούς τους υπαξιωματικούς;
Ποιος πλήρωσε τα επιπλέον δρομολόγια από το Γαλατά στον Πόρο;
Μήπως υπάρχουν περισσευούμενα λεφτά στα ταμεία;
Το μόνο σίγουρο πως δεν κατάφερε να εκπαιδεύσει τους υπαξιωματικούς αλλά να δείξει για ακόμη μια φορά πόσο μπάχαλο είναι ο στρατός και πως ο καθένας μπορεί να παίζει με την τύχη νεαρών παιδιών απλά γιατί δεν κοιμήθηκε καλά ή επειδή δεν ξέρει τι του γίνεται.
Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί η αορκωμοσία των υπαξιωματικών και η εκπαίδευση τους ήταν πραγματικά "σκληρή" και "καρποφόρα".
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου