6.12.12

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η αλήθεια για την τηλεόραση ΝΕΤ Μεσσηνίας !

Γράφει ο Μεσσήνιος
Το Δημιούργημα του Ντίνου Πλεμμένου και εν συνεχεία του Σταύρου  Παπαδόπουλου στις αρχές της δεκαετίας του 90 η τηλεόραση ΝΕΤ ( άλλαξε αρκετά χέρια ) οδεύει προς οριστικό λουκέτο μετά από την απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου.
Την μεγαλύτερη ακμή  την γνώρισε στην περίοδο ιδιοκτησίας και μάνατζμεντ  από τον δημοσιογράφο Νίκο Φλαούνα  κατά την οποία οι παρεμβάσεις του στό  «πολιτικό γίγνεσθαι  » της Μεσσηνίας ήταν καταλυτικές .
Ο Νέος παίκτης που κυριάρχησε
Η αλματώδης ανάπτυξη της τηλεόρασης  Best όταν η ιδιοκτησία του καναλιού πέρασε στον Νίκο Μπελογιάννη  έφερε τα πρώτα προβλήματα στην τηλεόραση ΝΕΤ η οποία στην ουσία ήταν  ο μοναδικός παίκτης στο τηλεοπτικό τοπίο της Μεσσηνίας και σταδιακά έχασε τα πρωτεία της τηλεθέασης .Έκτοτε η τηλεόραση Best παραμένει έως σήμερα στην κορυφή της τηλεθέασης στην Μεσσηνία με πρωτόγνωρα ποσοστά .
«Σκότωσε » την διαφήμιση η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Με την είσοδο της τηλεόρασης ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ στον τηλεοπτικό χάρτη της Μεσσηνίας η οποία έφερε την «κατρακύλα » στις τιμές της τηλεοπτικής διαφήμισης στην Μεσσηνία τα έσοδα της τηλεόρασης ΝΕΤ συρρικνώθηκαν δραματικά .
Αλλαγή ιδιοκτησίας
Προκειμένου όμως η τηλεόραση  ΝΕΤ να ανταποκριθεί στον νόμο Ρουσσόπουλου και να περάσει στην Ψηφιακή εποχή με νέες επενδύσεις ο Νίκος Φλαούνας προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου  . Εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο επιχειρηματίας  κος Κοντόπουλος ο οποίος πήρε μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η ΝΕΤ πέρασε  στην  ιδιοκτησία  της οικογένειας Κοντόπουλου . 
*( Οι δύο πλευρές Φλαούνα και Κοντόπουλου βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη έως σήμερα για το ιδιοκτησιακό επειδή δεν κατατέθηκε  οπως ισχυρίζεται ο κος Φλαούνας στην αγωγή του το μετοχικό κεφάλαιο  )
Όταν η αλλαγή ιδιοκτησίας  έφθασε στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για έγκριση ο κος Κοντόπουλος δεν  κατάφερε  να αιτιολογήσει το «πόθεν έσχες » για την αγορά του τηλεοπτικού σταθμού με αποτέλεσμα την προχθεσινή απόφαση του συμβουλίου   για οριστικό λουκέτο στο κανάλι .
Αποτέλεσμα
Βεβαίως θα γίνουν  από πλευράς  οικογένειας  Κοντόπουλου οι σχετικές νόμιμες αιτήσεις θεραπείας  και προσφυγές κατά της απόφασης αλλά δεν είναι δεδομένη η επιτυχία τους..
Το κανάλι πλέον έχει μπει σε μεγάλες περιπέτειες  «η επίδραση του » στο τηλεοπτικό κοινό της Μεσσηνίας σχεδόν ανύπαρκτη ενώ τον μέλλον του θεωρείται  θολό και αβέβαιο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου