10.4.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ψήσιμο κεραμεικών «Ρακού» !!!

Το Σάββατο 13 Απριλίου  και ώρα  2 μμ. έως τις 9 μμ. θα πραγματοποιηθεί στο Εικαστικό Εργαστήρι της «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας ψήσιμο κεραμικών έργων σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει η παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική του «Ρακού».

Η δραστηριότητα θα συνεχιστεί  την Κυριακή 14 Απριλίου από ώρα 10 π. μ. μέχρι να περατωθεί ( μεταξύ 2μμ και 5 μμ), όπου θα μπορεί κανείς να δει τα ολοκληρωμένα έργα.

Το «Ρακού» είναι μια τεχνική ψησίματος κεραμικών που ξεκίνησε στην Ιαπωνία το 1573 και μεταπήδησε στην Ευρώπη το 1920 από τον Άγγλο κεραμίστα Μπέρναρντ Λίντς. 
Σήμερα η τεχνική είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για κεραμικά που ψήνονται γύρω στους 900 βαθμούς Κελσίου, βγαίνουν πυρακτωμένα από το καμίνι και βυθίζονται σε πριονίδι. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ιδιαίτερα φαντασμαγορική, δημιουργεί μοναδικά μεταλλικά χρώματα και το γνωστό κρακελάρισμα στην επιφάνεια των κεραμικών.  
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ψησίματος μπορούν να μας επισκέπτονται: Σάββατο 5 μμ. - 8 μμ,    Κυριακή 12 μ - 5 μμ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου