21.11.13

Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ αύριο στο Βερολίνο

Στην αξιοπιστία της Ελλάδας οι εταίροι θα απαντήσουν και αυτοί με αξιοπιστία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με την καγκελάριο Α. Μέρκελ, αύριο, Παρασκευή, θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.  
 «Θέλω για άλλη μια φορά να επισημάνω, σε περίπτωση που υπάρχουν λανθασμένες προσδοκίες, ότι η συνάντηση δεν είναι μια συνάντηση για διαπραγματεύσεις. Η τρόικα είναι αυτή η οποία κάθε φορά ελέγχει πώς προχωρά η εφαρμογή των συμφωνηθέντων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι διμερές θέμα κάποιων εθνικών κυβερνήσεων« δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Εξάλλου, «απολύτως δεδομένη» χαρακτήρισε τη βούληση της αλληλεγγύης των εταίρων της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους και τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες «βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ». Εξέφρασε δε τον σεβασμό και την αναγνώριση του Βερολίνου για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, ενώ σε ό,τι αφορά ενδεχόμενα λάθη στο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι, πού, πώς οδήγησε σε ποια αποτελέσματα», αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποτίμηση του έργου της τρόικας είναι θετική.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου