23.12.13

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινά τμήματα.

Πιο αναλυτικά :

Πυκνή συννεφιά προβλέπεται σε όλη την Ελλάδα τα Χριστούγεννα. Στο Ιόνιο πέλαγος θα βρέχει στα πιο νότια τμήματα μόνο το πρωί, ωστόσο ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί σε όλη την δυτική χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις αραιές νεφώσεις αλλά και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, στην Στερεά Ελλάδα, κυρίως στα πιο κεντρικά και ανατολικά τμήματα, στην Θεσσαλία αλλά και σε όλο το Αιγαίο πέλαγος, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

Βροχές λιγότερο ισχυρές, θα σημειωθούν και στην Μακεδονία, αλλά και στο ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο, κυρίως από το μεσημέρι ως και το βράδυ περίπου. Βελτίωση του καιρού αναμένεται μετά το μεσημέρι και προς το απόγευμα στην κεντρική και νότια Ελλάδα, με την συννεφιά να διαλύεται σταδιακά.

Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα εκδηλωθούν στην Θεσσαλία (700-900 μέτρα), την Στερεά Ελλάδα (800-1000 μέτρα), την Πελοπόννησο (1000-1100 μέτρα), την Μακεδονία (700-800 μέτρα) και την Κρήτη (1200-1400 μέτρα). Πρόσκαιρα κάποιες χιονοπτώσεις το απόγευμα, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα, ίσως πέσουν και πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου