16.1.14

Λειτουργία 2ου Ταχυδρομικού πρακτορείου στην Χώρα Μεσσηνίας

Τη Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου του 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, στο γραφείο διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), με το Διευθυντή της Γενικής Εμπορικής Διεύθυνσης, κ. Ιωάννη Λεπενιώτη, το εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Δημήτρη Κεκερή και το γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ανδρέα Καστανιώτη, μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά και σχετική εντολή του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μενέλαου Δασκαλάκη, με θέμα «Λειτουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου Χώρας».
Ειδικότερα, μετά τη κατάργηση του ταχυδρομικού υποκαταστήματος της Χώρας, τον Αύγουστο του 2013,ξεκίνησε η λειτουργία του ταχυδρομικού πρακτορείου, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή εξυπηρέτηση των δημοτών της περιοχής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας, στέλνοντάς το σε όλους τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό την επαναλειτουργία του ταχυδρομικού υποκαταστήματος.
Στην συνάντηση, συζητήθηκαν όλα αυτά τα θέματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας, λόγω της συγκεκριμένης αλλαγής, ενώ μεταφέρθηκε από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος το κλίμα δυσαρέσκειας των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνέπεια όλων αυτών, ήταν η απόφαση της υπηρεσίας να προκηρυχτεί η λειτουργία δεύτερου Ταχυδρομικού Πρακτορείου στη Χώρα, ώστε να λυθούν τα όποια ζητήματα υπάρχουν σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Η εξέλιξη αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο Δήμαρχος, και συνέχισε, «καταφέραμε να πείσουμε την ηγεσία των ΕΛΤΑ για την αναγκαιότητα αυτή, της οποίας η λύση, όπως προέκυψε, είναι υπέρ των πολιτών».
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος, εξέφρασε την ευχαρίστησή του στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον και ασχολήθηκαν με το ζήτημα. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου