16.1.14

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΗΤΑΝ «ΑΡΡΩΣΤΟ»-Οριστικό το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ


Τατσόπουλος: Οριστικό το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Οριστικό είναι, σύμφωνα με τον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, το «διαζύγιό» του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Το θεωρώ οριστικό (το διαζύγιο) και θεωρώ καραγκιοζιλίκι και οπερέτες αυτό που βλέπουμε όλους τους προηγούμενους μήνες στα άλλα κόμματα, να φεύγουν τρεις μήνες και μετά να ζητάνε συγγνώμη, να ξεχνάνε τι λέγανε και να ξαναγυρνάνε», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.
Παρά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τατσόπουλος υποστήριξε ότι δύο είναι οι επιλογές στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν: είτε κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό τη ΝΔ.
«Αυτό δεν αλλάζει και δεν σταματώ να το λέω, ότι πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, δεν αλλάζει και η κατεύθυνση προς την οποία εγώ θα δουλέψω, για μία συμμαχία που έχει κατεύθυνση μονάχα τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κεντροαριστερά – δηλαδή, τη δεξιά πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι από την αριστερή δεν έχουμε και πολλά να περιμένουμε για να φτιάξουμε μια κυβέρνηση που θα σταθεί στα πόδια της και θα αποδώσει», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία κάλεσε την Κουμουνδούρου να μην αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα συμπλεγματικά. «Ως μεγάλο κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση και πιθανή κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα κομπλεξικά, για δηλώσεις στελεχών του που έγιναν πριν από 12 χρόνια στις δίκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και θεωρώ γελοίο ότι η Ν.Δ. προσπαθεί να το ανεβάσει αυτό και να το κάνει πρωτοσέλιδο, την υποτιθέμενη σχέση με την τρομοκρατία, από τη στιγμή που η ίδια η Ν.Δ. επί δεκαετίες θεωρούσε το ΠΑΣΟΚ ως γενεσιουργό της τρομοκρατίας στην Ελλάδα», είπε.
Ερωτηθείς αν είχε προτάσεις από άλλα κόμματα απάντησε αρνητικά και σχολίασε: «Τώρα, με τα κόμματα, φαντάζομαι ότι μπορεί να έχει πέσει και διάλογος ''τον θέλουμε πραγματικά αυτόν;''. Μπορεί ιδιοσυγκρασιακά να μην κολλάω και πολύ».
Εξέφρασε πάντως τη βούλησή του να είναι στην επόμενη Βουλή.
Αναφορικά τέλος με την πρωτοβουλία των 58 επισήμανε ότι «και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει βήματα προς τους 58 και τη ΔΗΜΑΡ και οι 58 πρέπει να κάνουν άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου