17.1.14

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Ο "πιτσιρικάς" που «απέδειξε» την μετενσάρκωση

O Cameron Macaulay έχει ζήσει όλη του τη ζωή στη Γλασκώβη της Σκωτίας , αλλά από τότε που άρχισε να μιλάει στην ηλικία των δύο ετών, έλεγε  στην οικογένειά του για την προηγούμενη ζωή του στο νησί της Barra, το οποίο  βρίσκεται στη  δυτική ακτή της Σκωτίας.

Τους μιλούσε για ένα άσπρο σπίτι, που έβλεπε τη θάλασσα και την παραλία και για ένα μαύρο και λευκό σκυλί που είχε ενώ ήταν εκεί.

Η οικογένεια του  δεν είχε πάει ποτέ στην  Barra  η οποία ήταν πάνω από 400 χιλιόμετρα  μακριά από τον τόπο της κατοικίας τους.

Η διαδρομή με αεροπλάνο  ήταν πάνω από μία ώρα ενώ με πλοίο πολύ περισσότερο

Ο  « πατέρας του» στο νησί όπως έλεγε ο Κάμερον ,ονομαζόταν Shane Ρόμπερτσον, ο οποίος  είχε πεθάνει πιθανόν από τροχαίο ατύχημα  .

Ένα από τα πιο περίεργα θέματα  της μνήμης του ήταν οι τουαλέτες!

Συνήθιζε να διαμαρτύρεται  ότι στήν Barra οι  γονείς του είχαν τρεις τουαλέτες ενώ έδινε περιγραφή  για το σχολείο του το οποίο ήταν  ένα μεγάλο λευκό κτίριο, κοντά  στην παραλία.

Καθόταν στην καρέκλα του , μιλώντας για τους γονείς και τα αδέλφια του, και όσο περνούσε ο καιρός έδειχνε  περισσότερο αναστατωμένος

Έκλαιγε συνεχώς και ήθελε να μάθει αν η « άλλη  »μητέρα του ήταν καλά.

Η ιστορία του σύντομα  τράβηξε την προσοχή μίας  εταιρίας  παραγωγής ταινιών, και μετά από  την ακρόαση  της ιστορίας , του  πρότειναν  ότι ίσως θα πρέπει να τον κινηματογραφήσουν  και να πάει μαζί τους  στο Νησί.

Το ταξίδι στο νησί Barra

Μετά τη  συμφωνία με την οικογένεια του εξάχρονου ,συνοδεία  του παιδοψυχολόγου  Jim Tucker  αναχώρησαν για το νησί

Ο Κάμερον δεν μπορούσε να σταματήσει να πηδά πάνω-κάτω από την χαρά του . «Πάω σπίτι, θα πάω σπίτι» φώναζε.

Φτάνοντας στο νησί, έμειναν  έκπληκτοι  όταν έφτασαν στην παραλία ,ο Cameron άρχισε να τρέχει γύρω φωνάζοντας, «είμαι πίσω, είμαι πίσω »!

Στο ταξίδι για την Barra  ο Κάμερον έλεγε ότι  « η μητέρα του» είχε μακριά καστανά μαλλιά και συνήθιζε να του διαβάζει ιστορίες από την Βίβλο.

Η «νέα»  μητέρα του Κάμερον δήλωνε  όμως ότι δεν ήταν ιδιαίτερα θρησκευόμενο άτομο και ποτέ δεν είχε κάνει  κάτι παρόμοιο στο σπίτι τους που να μπορεί να προκαλεί τέτοιες αναμνήσεις

 Έκαναν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής  και άρχισαν  να ψάχνουν  για ενδείξεις γύρω από το παρελθόν του Κάμερον.

Ήρθαν σε  επικοινωνία με το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του νησιού για να πάρουν πληροφορίες για το σπίτι που περιέγραφε ο Κάμερον με θέα στον κόλπο του λιμανιού και ανήκε σε κάποια οικογένεια με το επώνυμο Robertson .

Στην αρχή απογοητεύτηκαν έψαξαν όλο το νησί αλλά δεν βρήκαν κανένα σπίτι που να ταιριάζει στην περιγραφή που έδινε ο μικρός .

Τότε συνειδητοποίησαν ότι έψαχναν σε λάθος κατεύθυνση!

Τα αεροπλάνα που περιέγραφε ο Κάμερον ότι έβλεπε από το παράθυρο του δωματίου του πρέπει ήταν από την άλλη πλευρά του κόλπου.

Ξαφνικά τους ειδοποίησαν από το ξενοδοχείο ότι πραγματικά  υπήρξε μια  οικογένεια Robertson το σπίτι της οποίας ήταν από την άλλη πλευρά του νησιού.

 Με τον Cameron μαζί έφυγαν προς τα εκεί .

 Δεν του είπαν  πού πήγαιναν, αλλά όταν έφτασαν εκεί ο Cameron πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο και έτρεξε κατ 'ευθείαν στο σπίτι .

Το αναγνώρισε αμέσως!

Όταν πέρασαν την πόρτα  φάνηκε πολύ ήρεμος ,είχε αναγνωρίσει την ακριβή πύλη μπροστά, ήξερε πού να πάει και ήταν  ενθουσιασμένος.

Στη συνέχεια  άρχισε να τρέχει γύρω από το σπίτι, επισημαίνοντας όλα τα δωμάτια όπου είχε «ζήσει».

 Οι τρεις τουαλέτες ήταν στις θέσεις τους και βγαίνοντας στον κήπο ,τους πήγε σε  μία μυστική είσοδο για την οποία τους μιλούσε τα τελευταία χρόνια .

Το πιο παράξενο μέρος της ιστορίας  όμως έρχεται  όταν οι  ερευνητές  κατάφεραν να βρουν ένα από τα επιζώντα μέλη της οικογένειας Robertson.

Δυστυχώς όμως , ο  εν λόγω συγγενής  φαινόταν να γνωρίζει τίποτα σχετικά με έναν άνδρα που ονομάζεται Shane Robertson!

Το  πιο παράξενο όμως  ήταν το γεγονός ότι αυτή η οικογένεια, είχε  στην κατοχή της φωτογραφίες του σκύλου και το αυτοκίνητο που Κάμερον  περιέγραφε

Πιθανόν ο εν λόγω συγγενής να μην  ήταν στο σπίτι την ίδια περίπου στιγμή που Κάμερον περιέγραφε στην  προηγούμενη ζωή του.

Καθώς μεγάλωνε ο Cameron άρχισε να χάνει τις αναμνήσεις του από το νησί Barra.

 Ένα από τα τελευταία πράγματα που αναφέρθηκε ο Κάμερον  ήταν όταν μιλούσε με ένα φίλο του, και του είπε:

«Μην ανησυχείς  για το θάνατο, μόλις έρθει και πάλι».

 Όταν η μητέρα του τον ρώτησε: «Πώς ήρθες λοιπόν  σε μένα;"

Εκείνος απάντησε …έπεσα μέσα σου, και πήγα στην κοιλιά σου…..

Σκέψεις μου για Cameron

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι ήταν απλώς όλη αυτή η ιστορία ήταν  η φαντασία του , αλλά πώς θα μπορούσε να είναι;

Ακόμα κι αν είχε δει το σπίτι στην τηλεόραση, σίγουρα δεν θα μπορούσε να περιγράψει  το εσωτερικό του σπιτιού, την πύλη, την μυστική είσοδο, και φυσικά την θέα από το παράθυρο του υπνοδωματίου του,  την παραλία, όπου  προσγειώνονταν τα αεροπλάνα .

Το μόνο που ξέρουμε τώρα είναι ότι η Cameron είναι ευχαριστημένος  με τις γνώσεις του γνωρίζοντας ότι έχει πίσω ένα  σπίτι  στο νησί  Barra.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου