24.1.14

Ωκυτοκίνη: Το νέο «φάρμακο» για την απιστία

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας, οι δεσμευμένοι άντρες, που μέσω ενός σπρέι εισέπνευσαν την ορμόνη ωκυτοκίνη, απομακρύνονταν από ελκυστικές γυναίκες που συναντούσαν, ενώ αντίθετα, η ορμόνη δεν είχε καμία επίδραση στους αδέσμευτους.
Ο Δρ Σιλ, επικεφαλής της έρευνας, δηλώνει oτι «η ωκυτοκίνη δε μπορεί να «εγγυηθεί» oτι δεν θα σας απατήσουν, αλλά σίγουρα δείχνει oτι οι άνδρες με αυξημένα επίπεδα, ένιωθαν πιο κοντά στη σύντροφό τους ακόμα κι όταν εκείνη δεν ήταν παρούσα.
Πώς να αυξήσετε τα επίπεδα ωκυτοκίνης στο σύντροφό σου
Στείλε ένα SMS
Με το να σε σκεφτεί αυξάνονται τα επίπεδα ωκυτοκίνης. Έτσι, ακόμη κι αν είστε και οι δύο στη δουλειά, υπενθύμισέ του την παρουσία σου στέλνοντας ένα πονηρό μήνυμα γεμάτο ...υποσχέσεις.

Κάνε στον σύντροφό σου ένα ελαφρύ μασάζ
Έρευνα στο Λος Αντζελες έδειξε οτι το ελαφρύ μασάζ αυξάνει τα επίπεδα ωκυτοκίνης. Οι ερευνητές λένε οτι το κατάλληλο μασάζ πρέπει να είναι πιο έντονο από ένα χάδι, αλλά λιγότερο έντονο από το Σουηδικό μασάζ.

Κοιμηθείτε αγκαλιά
Η σωματική επαφή αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης. Τώρα, αν ο σύντροφός σου δεν είναι ο τύπος που θα σε πάρει αγκαλιά και προτιμά να απλώνεται στο κρεβάτι, δελέασέ τον περνώντας το χέρι σου στη μέση του, χαϊδεύοντας απαλά τη σπονδυλική του στήλη.

Καλημέρα με σεξ
Έχει βρεθεί οτι η σεξουαλική επαφή το πρωί πραγματικά εκτοξεύει τα επίπεδα ωκυτοκίνης. Η Δρ Χέρμενικ, λέει πως «η πρωινή σεξουαλική επαφή κάνει τα ζευγάρια να νιώθουν πιο δεμένα και να σκέφτονται ο ένας τον άλλο όλη μέρα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου