20.3.14

Aegean Airlines: Δωρεάν πάνω από 18.000 εισιτήρια για φοιτητές

Aegean Airlines: Δωρεάν πάνω από 18.000 εισιτήρια για φοιτητές
Περισσότερα από 18.000 εισιτήρια σε 500 νεοεισαχθέντες φοιτητές από ολόκληρη τη χώρα για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους με έμφαση στις άγονες γραμμές προσφέρει η Aegean στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης Φοιτητών κοντά στους νέους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές των ακαδημαϊκών ετών 2013 και 2014, που φοιτούν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και, άρα, αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησης. 
Μετά την υποβολή σχετικών αιτήσεων συνολικά 500 φοιτητές (250 εισαχθέντες το 2013 και 250 εισαχθέντες το 2014) θα λάβουν από την Aegean δωρεάν 8 εισιτήρια ανά έτος για όλη τη τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους.
Η πρωτοβουλία αυτή της εταιρείας, που, αρχικά, θα υλοποιηθεί τα ακαδημαϊκά έτη 2013 και 2014, αφορά, για κάθε ένα από αυτά τα δυο έτη, σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται στις άγονες γραμμές (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και σε 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα κριτήρια για να ενταχθεί κανείς στο πρόγραμμα είναι κυρίως κοινωνικοοικονομικά, καθώς η εταιρεία αντιλαμβάνεται την ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικογένειας και στοχεύει να ελαφρύνει το βεβαρυμμένο προϋπολογισμό των οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα και στα νησιά των άγονων γραμμών.
«Υπολογίζουμε ότι το όφελος ανά οικογένεια θα είναι 2.500 ευρώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος του αερομεταφορέα, Ευτύχιος Βασιλάκης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από την 1η έως τις 15 Απριλίου, ενώ τα ονόματα των δικαιούχων θα ανακοινωθούν στις 2 Μαΐου.
Την πρωτοβουλία της Aegean χαιρέτησε ο κ. Αρβανιτόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη. Αναφέρθηκε επίσης, στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι η δυνατότητα μεταγραφών για τους πολύτεκνους, το πρόγραμμα σίτισης για τους μορφωτές και η πρόσβαση στη γνώση για τους φοιτητές με πρόβλημα τύφλωσης.
Παράδειγμα προς μίμηση, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο κ. Χρυσοσοΐδης, σημειώνοντας ότι η Aegean Airlines αποτελεί υπόδειγμα για το επιχειρείν. «Είναι υποχρέωσή μας η βελτίωση των υποδομών, ειδικά στα ακριτικά νησιά μας, ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία, συνολικά της χώρας» τόνισε.
Η πρωτοβουλία στήριξης φοιτητών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Aegean – Κοντά στους Νέους», στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία την σχολική χρονιά 2009 – 2010 μετέφερε περισσότερους από 7.500 μαθητές από 209 σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας στο Μουσείο της Ακρόπολης, στηρίζοντας τον ελληνικό πολιτισμό και την εκπαίδευση, προσφέροντας μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου