22.3.14

Να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ιταλία ζητά η Βενετία

«Πάνω από δυο εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του «δημοψηφίσματος» που διεξήχθη στην περιφέρεια Βένετο από την περασμένη Δευτέρα, 17 Μαρτίου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 21 του μηνός.
Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για ψηφοφορία χωρίς επίσημο χαρακτήρα, η οποία οργανώθηκε μέσω Διαδικτύου από σειρά αυτονομιστικών οργανώσεων, με την υποστήριξη του κόμματος της Λέγκα.
Οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας ανέφεραν ότι συνολικά ψήφισαν δυο εκατομμύρια τριακόσιες εξήντα χιλιάδες διακόσια τριάντα πέντε άτομα.
Υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία εκφράσθηκαν δυο εκατομμύρια εκατόν δυο χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα εννέα πολίτες (που αντιστοιχούν σε ποσοστό του 89%),ενώ καταψήφισαν το αίτημα 257.276 πολίτες (ποσοστό της τάξης του 10,9%).
Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, από τα κύρια στελέχη της Λέγκα, τόνισε ότι «η λαϊκή αυτή ετυμηγορία θυμίζει, όντως, περισσότερο γκάλοπ παρά δημοψήφισμα», προσθέτοντας, παράλληλα, ότι «πρόκειται, όμως, για πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει, οπωσδήποτε, να ληφθεί υπόψη από όλους».
Σχολιαστές των ιταλικών μέσων ενημέρωσης υπογραμμίζουν, ότι ουδείς, στην φάση αυτή μπορεί να ελέγξει αν όντως, μέσω διαδικτύου, ψήφισε το 73% των εχόντων δικαίωμα σε όλο τον νομό Βένετο, αλλά είναι βέβαιο ότι η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε όλο τον ιταλικό Βορρά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου