14.3.14

Κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα τα φαρμακεία

Σε νέα απεργία σήμερα και τη Δευτέρα προχωρά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εκφράζοντας την αντίθεσή του στην εφαρμογή των μέτρων «που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης».
Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, η τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής  περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν: Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς.
Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη και στη συνέχεια άνοιξαν τα φαρμακεία προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευθούν τα φάρμακα τους και να μην δημιουργηθεί  οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη.
Το Δ.Σ. του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου