15.3.14

KONTRA CHANNEL- Αφιέρωμα στην Δέσποινα Στυλιανοπούλου και την Μεσσήνη !!!


ΤΟ  «ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ KONTRA CHΑNNEL !!!

Μια γυναίκα σύμβολο της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου, η αειθαλής, ευαίσθητη, πολυτάλαντη Δέσποινα Στυλιανοπούλου   ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ .
Η εθνική μας Δέσποινα το αγέραστο Δεσποινάκι, ο σίφουνας του γέλιου, της χαράς ο θηλυκός Χατζηχρήστος, θα μας γυρίσει πίσω-μπρος στη ζωή της.
Μια ζωή θεατρίνα! 
Μια ζωή ταξιτζού του γέλιου, η φωνακλού υπηρετριούλα του αστικού μεταπολεμικού τοπίου που ενσάρκωσε σε ρόλο τα ήδη της μετεμφυλιοπολεμικής Ελλάδας.
Από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας από δικηγόρος αμέσου δράσεως και καθάρσεως , τελικώς «Αρχόντισσα της κουζίνας», ηθοποιός αμέσου δράσεως όπως τιτλοφορείται και η αυτοβιογραφία.
Φλας-μπακ ασπρόμαυρο κομμάτι του φιλμ της ζωής της, η κατοχή. 
Μνήμες από τα πέτρινα χρόνια που βίωσε σαν κοριτσόπουλο στην γενέτειρά της, τη Μεσσήνη.
Παιδί της κατοχής η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, κατοχή τότε «κατοχή» τώρα, ανησυχεί για επερχόμενα για τα μελλούμενα της κρίσης και στέλνει το μήνυμά της στον συμπατριώτη της Αντώνη Σαμαρά άδοντας κι ένα τραγούδι :
 «Τα τρένα που φύγαν αγάπες μου πήρανε».
Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Μια ζωή, μια φωνή, μια ψυχή, με ευαισθησία .
Για την δημοφιλή πρωταγωνίστρια και πολυβραβευμένη για την πολιτιστική  προσφορά  της, στον κινηματογράφο και θέατρο μιλούν:
 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης  Αναστασόπουλος , η πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Μεσσήνης Άννα Παναγιωτοπούλου  και η γνωστή κριτικός Ροζίτα Σώκου.

Δέσποινα Στυλιανοπούλου «ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ» με την Βίκυ Μιχαλονάκου, Σάββατο 15 Μάρτη ώρα 01:00-3:00 μετά τα μεσάνυχτα στο Kontra Channel.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου