26.4.14

Πρωτοφανή μέτρα και συλλήψεις για τον τελικό Κυπέλου Ελλάδος

Τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων μεταξύ οπαδών εν όψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.  Δύο άτομα συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας σε γραφεία συνδέσμου έπειτα από έφοδο της αστυνομίας, ενώ ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Κολωνάκι.
Τα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία είναι δρακόντεια ενώ σε ισχύ βρίσκεται έως τις οχτώ το βράδυ η απαγόρευση στις δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων.
Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ώστε  να αποφευχθούν τυχόν συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων, ενώ στο γήπεδο θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για να μην περάσουν αντικείμενα, καθώς και φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια.

Στο πλαίσιο των μέτρων, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, από το πρωί, ενώ οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα οδηγούνται συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΑΚΑ.
Έφοδος και συλλήψεις σε γραφεία συνδέσμου στην Ομόνοια
Όπως έγινε γνωστό δύο άτομα, 33 και 37 χρόνων, συνελήφθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων του ΠΑΟΚ επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων, στο κλιμακοστάσιο και σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 15 βεγγαλικά, τρεις μεταλλικές ράβδοι, τέσσερα διάφανα πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και δύο μαχαίρια.
Οι συλληφθέντες είναι οι υπεύθυνοι των γραφείων του Συνδέσμου και οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Επεισόδιο στο Κολωνάκι
Εν τω μεταξύ επεισόδιο σημειώθηκε στις περίπου 12:30, σε καφετέρια της πλατείας Κολωνακίου, όταν δύο άτομα, που επάνω τους έφεραν διακριτικά της ομάδας του ΠΑΟΚ, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα έξι ατόμων. Δεν υπήρξε αναφορά για τραυματισμό.
Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων
Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:  Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου