27.5.14

" ΜΑΥΡΙΣΑΝ " τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης την Χρυσή Αυγή !!!

Ανώγεια – Βιάννος – Κάντανος.  
Τρία ορεινά χωριά της Κρήτης που έχουν ταυτιστεί με την ναζιστική θηριωδία. 

Τρία μαρτυρικά χωριά που ακόμη και τώρα – πάνω από 70 χρόνια μετά – βιώνουν τις επιπτώσεις από τα ολοκαυτώματα των ναζιστικών Γερμανικών στρατευμάτων.

Και τις βιώνουν μέσα από τις ηλικιωμένες γυναίκες που μεγάλωσαν παιδιά χωρίς πατέρες και απο τα παιδιά που δεν γνώρισαν πατέρες ή παππούδες.

Έτσι δεν είναι τυχαίο που στις συγκεκριμένες περιοχές στις Ευρωεκλογές τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ήταν από τα μικρότερα σε ολόκληρη την χώρα.

Συνολικά και στις τρείς περιοχές απο τα 6.449 έγκυρα ψηφοδέλτια τα 102 (1,6%) έγραφαν το όνομα "Λαικός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή".

Την μεγάλη διαφορά την έκανε ο Δήμος Ανωγείων, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό υπήρξε στην Κάντανο, αν και οι κάτοικοι αποδίδουν έστω και τους λίγους αυτούς ψήφους στους «ετεροδημότες».

Όπως και να είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της καταμέτρησης από το σύστημα της Περιφέρειας Κρήτης, η κατανομή των ψήφων της Χ.Α. σε αυτές τις περιοχές είναι η εξής:


Δήμος Ανωγείων

Στον Δήμο Ανωγείων από τα 2.041 έγκυρα ψηφοδέλτια, μόνο ένα (1) ήταν της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα ρίχτηκε στην κάλπη από ψηφοφόρο του 59ου Εκλογικού Τμήματος Ανωγείων

Μάλιστα οι κάτοικοι είναι κατηγορηματικοί πως η συγκεκριμένη ψήφος δεν προέρχεται από αυτούς επισημαίνοντας ότι στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ψήφισαν και οι : «Γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους (αρ. 27 Π.Δ. 26/2012) εκλογείς που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων».


Δήμος Βιάννου



Στον Δήμο Βιάννου από τα 3.487 έγκυρα ψηφοδέλτια, μόλις 62 (1,87%) ήταν της Χρυσής Αυγής.
Η κατανομή τους στα Εκλογικά Τμηματα ήταν η εξής:
 

Δ.Ε. Καντάνου


Στην Δημοτική Ενότητα Καντάνου του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, από τα 921 έγκυρα ψηφοδέλτια, τα 39 (4,2%) ήταν της Χρυσής Αυγής.
Η κατανομή τους στα Εκλογικά Τμήματα ήταν η εξής:


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου