9.6.14

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

Στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό, η ανακοίνωση του οποίου θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το απόγευμα της Δευτέρας, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του όσον αφορά στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος πέρασε όλη την Κυριακή στο γραφείο του, πραγματοποιώντας συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του, αργά το βράδυ συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη περπάτησε από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τις Στήλες του Ολυμπίου Διός και την πλατεία Συντάγματος πριν επιστρέψει στο γραφείο του.
Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς πολίτες αλλά και ξένους που επισκέπτονται την Ελλάδα.
Αναφορικά με το νέο υπουργικό σχήμα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα τοποθετηθεί διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Τα τελευταία σενάρια ήθελαν το Μαξίμου να επιλέγει ένα πολιτικό πρόσωπο για την αντικατάσταση του κ. Στουρνάρα, ωστόσο ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν.
Εξασφαλισμένη θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα φέρονται να έχουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάκης Βορίδης, ενώ δεν αποκλείεται και η υπουργοποίηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου.
Στην ονοματολογία που αφορά το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα πρόσωπα του Πάρι Κουκουλόπουλου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Αμετακίνητοι στα πόστα τους φαίνεται πως θα παραμείνουν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ΠΕΚΑ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Μανιάτης αντίστοιχα, καθώς και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου