17.6.14

Ρωσική Oργή - Έξαλλοι οι Ρώσοι βουλευτές για το «ο Πούτιν είναι μ....»


Βλαντιμίρ Πούτιν

Την οργισμένη αντίδραση ρώσων βουλευτών προκάλεσε την Κυριακή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο οποίος αποκάλεσε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «μαλάκα». 
Το μάλλον μη κολακευτικό επίθετο ειπώθηκε από τον Αντρέι Ντεστσίτσια το βράδυ του Σαββάτου, καθώς προσπαθούσε να πείσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο να μην καταφύγουν στη βία.
Το πλήθος τελικά έσκισε τη ρωσική σημαία, ανέτρεψε αυτοκίνητα και πέταξε αυγά και πέτρες προς το κτήριο της πρεσβείας. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στον απόηχο του θανάτου 49 ουκρανών στρατιωτών λόγω της κατάρριψης μεταγωγικού αεροσκάφους από ρωσόφιλους αντάρτες στο Λουχάνσκ. «Είπα ότι είμαι εναντίον σας που διαδηλώνετε; Είμαι στο πλευρό σας. Είμαι έτοιμος να μείνω εδώ μαζί σας και να πω ‘Ρωσία σήκω φύγε από την Ουκρανία’. Ναι, ο Πούτιν είναι ένας μαλάκας, ναι», είπε ο κ. Ντεστσίτσια στους διαδηλωτές, με τον όχλο να αρχίζει να επαναλαμβάνει τη φράση του.
Λιγότερο ενθουσιασμένοι ήταν όμως ρώσοι βουλευτές. Ο Αλεξέι Πουσκόφ, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής κάτω Βουλής, είπε ότι ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο πρέπει να καθαιρέσει τον κ. Ντεστσίτσια. «Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος, ειδικά εκπρόσωπος της Ρωσίας, μπορεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί του ύστερα από τέτοιο ξέσπασμα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ίδιας επιτροπής, Λεονίντ Καλάσνικοφ.
Ο ίδιος ο κ. Ντεστσίτσια, δήλωσε ότι είπε στους διαδηλωτές να διαδηλώσουν ειρηνικά και να μην καταφύγουν στη βία κι ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό του για τον Πούτιν απάντησε: «Σας είπα τι θέλω να πω. Μου ζητήσατε σχόλια [για τη διαδήλωση] κι έκανα τα σχόλιά μου».

skai.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου