Να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης του μυστηριώδους θανάτου της Βρετανίδας Τζιν Χάνλον που εντοπίστηκε νεκρή στα νερά του λιμανιού του Ηρακλείου τον Μάρτη του 2009 επιδιώκουν οι τρεις γιοι της που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το θάνατο της μητέρας τους. 
Τις προηγούμενες ημέρας ο συνήγορος της οικογένειας Απόστολος Ξυριτάκης κατέθεσε αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης ζητώντας να ξανανοίξει η ανάκριση καθώς έχουν συγκεντρωθεί νέα στοιχεία που θα δώσουν νέα τροπή στις έρευνες. 
Από την πλευρά της οικογένειας τονίζεται πως οι έρευνες δεν αποκάλυψαν ποτέ ποιος ήταν ο μυστηριώδης άνδρας με τον οποίο η μητέρα τους είχε συναντηθεί για καφέ και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή πριν το πτώμα της βρεθεί να επιπλέει στο λιμάνι. Σύμφωνα με τους γιους της η ίδια φαίνεται πως κρατούσε ημερολόγιο στο οποίο είχε αναφέρει τη γνωριμία της με αυτό τον άνδρα και το γεγονός ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζή του. Μάλιστα οι ίδιοι σημειώνουν πως τη μοιραία ημέρα και όταν
ήταν για ποτό μαζί του η ίδια είχε στείλει μήνυμα στον Βέλγο φίλο της τη λέξη βοήθεια.  Σύμφωνα με τα ευρήματα της δεύτερης ιατροδικαστικής έρευνας η γυναίκα φαίνεται να ήταν νεκρή πρίν πεσει στο νερό ενώ έφερε και τραύματα πίσω στο κεφάλι με το ενδεχόμενο τόσο της κακόβουλης ενέργειας όσο και του ατυχήματος να παραμένουν ανοικτά.