6.11.14

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας

Σημαντική και πολύ χρήσιμη χαρακτηρίστηκε η παρέμβαση του Νοσοκομείου Καλαμάτας από όλο το κοινό του Συνεδρίου

Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν. Μεσσηνίας
στο  1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας

«Δεν υπάρχει κανένα μυστικό ή κάποια κρυφή συνταγή στην αξιοποίηση και απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Χρειάζεται μόνο ισχυρή βούληση και πολλή δουλειά. Αυτό επιβάλει η ευθύνη μας. Όλα τα άλλα λύνονται»

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας  που έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 5.11.2014 στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, στελεχών  του  Ιατροτεχνολογικού χώρου, διακεκριμένων ακαδημαϊκών, στελεχών διεθνών οργανισμών, συμμετείχε και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας μέσω του Διοικητή του Γεωργίου Μπέζου και ομάδα συνεργατών του.

Θέμα του Συνεδρίου,  ήταν η «Η Αξία της Ιατρικής Τεχνολογίας στην Υγεία» και στόχος ήταν να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία και των σχετικούς αρμόδιους φορείς για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας της ιατροτεχνολογίας στην βελτίωση της υγείας και στον εξορθολογισμό του συστήματος Υγείας, μέσα από την αξιοποίηση ορθών και καινοτόμων πρακτικών και αξιολογημένων προϊόντων. Κυρίαρχη ενότητα στο πρόγραμμα του Συνεδρίου αποτελούσε το ΕΣΠΑ στο χώρο της Υγείας βάση του οποίου τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα έχουν την χρηματοδοτική δυνατότητα να προμηθευτούν σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ταυτόχρονα ιδιαίτερη εντύπωση σημειώνει το γεγονός ότι ενώ η νυν προγραμματική περίοδος βαίνει προς το τέλος της η απορροφητικότητα των πόρων παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Σε αυτό λοιπόν το στρογγυλό τραπέζι είχε προσκληθεί να συμμετέχει  και ο Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος προκειμένου να καταθέσει την εμπειρία του στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων μιας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας παρουσιάζει πανελλαδικά ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα σε αυτό το τομέα. Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας είναι το πρώτο Νοσοκομείο πανελλαδικά με την μεγαλύτερη υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ και απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

Τη συζήτηση στο στρογγυλό τραπέζι τη συντόνιζε ο γνωστός δημοσιογράφος στο χώρο της Υγείας Αιμίλιος Νεγκής. 
Οι άλλοι συνομιλιτές ήταν ο κ. Γεώργιος Ζερβός προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ.Νίκος Κελέκης, Καθηγητής Ακτινολογίας, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ο κ.Κωνσταντίνος Τσιακατάρας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Διαδικασία Α.Ε.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ολοκληρωμένα τη μέθοδο και τον τρόπο δουλειάς που εφαρμόζει αυτός και οι συνεργάτες του στο τομέα της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ αλλά ταυτόχρονα να επισημάνει και τις δυσκολίες που αποτελούν εμπόδιο και κρατούν την απορροφητικότητα σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης προχώρησε και στην υποβολή προτάσεων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην απλοποίηση των διαδικασιών μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης των έργων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Υγείας από τώρα να αρχίσουν να προετοιμάζονται και να ωριμάζουν προτάσεις εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου