5.11.14

Ολυμπιακός μεταμορφωμένος Ευρωπαίος και ζωντανός.

Γράφει: Ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
        Δημοσιογράφος  Real fm-pamesports.gr               
Είναι το κίνητρο του ευρωπαϊκού ματς; Είναι η πλειοψηφία των παικτών που έχουν σαφώς ευρωπαϊκή νοοτροπία και δεν έχουν σε …μεγάλη εκτίμηση το ελληνικό πρωτάθλημα; Θα μπορούσαν να προστεθούν πολλά είναι υπό μορφή ερωτημάτων. Ότι και να είναι πάντως ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός σκέπασε τα εσωτερικά προβλήματα του και τις δυστοκίες του, εμφανίστηκε ,μεταμορφωμένος μέσα σε λίγα 24ωρα και έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στη Γιουβέντους σε ένα πραγματικά και αντικειμενικά σπουδαίο ευρωπαϊκό παιχνίδι επιπέδου «Τσαμπιονς-λιγκ». 
Η Γιουβέντους όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο πίεσε εξ αρχής γιατί για αυτή ήταν ματς ζωής η θανάτου. Κράτησε μπάλα και στο 21΄ χτύπησε με το μυαλό της(1-0) .Όταν ο Πίρλο έχει την δυνατότητα να χτυπήσει φάουλ κοντά στη περιοχή, είναι σαν να χτυπάει πέναλτι. Και εκεί που λες ότι με αντίξοες καιρικές συνθήκες και με την πλάτη στο τοίχο ο Ολυμπιακός θα αποσυντονιστεί, και θα ζήσει εφιαλτικό βραδύ, έρχεται η ευχάριστη για την ελληνική ομάδα διάψευση. Αντιδρά βγαίνει μπροστά ,αναζητά το γκολ, και σε αντίθεση με την εσωτερική του (Στο ελληνικό πρωτάθλημα) αφλογιστία το πετυχαίνει στην εκτέλεση κόρνερ του Τσόρι Ντομίγκεζ και στην κεφαλιά –κεραυνό του Μποτία .
Έχοντας απέναντι σου την Γιουβέντους αν είσαι μικρή ομάδα στη νοοτροπία παίζεις ..κατενάτσιο γιατί με το Χ είναι σαν να νίκησες. Ο Ολυμπιακός δεν ταμπουρώνεται,συνεχίζει να πιέζει και να ψάχνεται, και στη σέντρα του Μανιάτη η γυριστή κεφαλιά του Εντιγκά καταλήγει στα δίχτυα των Ιταλών (1-2) που παθαίνουν ηλεκτροπληξία .Και εκεί που φαίνεται να γίνει μπάμ ,έρχεται το βραχυκύκλωμα. Μέσα σε 2 λεπτά 2 γκολ. Το αυτογκόλ του Ρομπέρτο με την μπάλα να τον πουλάει χτυπώντας την Αχίλλειο πτέρνα του και πριν συνέλθει από το σοκ ο οβίδα του Πογκμπά. Για  να φτάσουμε στο πέναλτι που ο Ισπανός τερματοφύλακας για μια ακόμη φορά έδειξε την κλάση του ,κατέβασε τα ρολά και διατήρησε το πλεονέκτημα για τους Πειραιώτες στην ισοβαθμία με του; Ιταλούς. 
Έτσι ο Ολυμπιακός διατηρώντας την θετική ευρωπαϊκή του εικόνα θα αναζητήσει ότι μπορεί να πάρει από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και θα παίξει τα ρέστα της πρόκρισης του στο τελευταίο ματς με την Μάλμε στο «Καραϊσκάκης» Όπως και να έχει πάντως τις εντυπώσεις τις κέρδισε. Ήταν Ολυμπιακός …Τορίνο και όχι Τρίπολης. Ήταν μεταμορφωμένος ,ευρωπαίος και παρέμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου