6.11.14

ΜΥΡΤΩ ΚΑΜΒΥΣΙΔΗ - Γυρίσματα στο Μιλάνο για το ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας"

Ο βραβευμένος ελληνοσουηδός σκηνοθέτης Χαράλαμπος Τσόκας και το επιτελείο του

δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου έως Τρίτη 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα στο Μιλάνο και τη Βερόνα, στα μέρη όπου έζησε η Μαρία Κάλλας με τον σύζυγό της Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι. 

Στην συνέχεια θα μεταβούν για γυρίσματα στην Καλαμάτα μέχρι και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου.

Το ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και τον τύπο εκτός Μεσσηνίας.
 Αναφορές κι αφιερώματα έχουν γίνει στις εφημερίδες "Έθνος", "Πρώτο Θέμα", "Ποντίκι", κ.α αλλά κι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς,"Ε ", "ΝΕΡΙΤ" και προσφάτως από τον "Alpha". Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να ταυτίσει την Μεσσηνία με την Μαρία Κάλλας. Ένα γεγονός που θα αποφέρει μελλοντικώς πλήθος επισκεπτών στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα.

Χορηγοί του ντοκιμαντέρ είναι η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, το Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΜΣΚ Μαρία Κάλλας και οι επιχειρήσεις: "στο Κύμα" , ΙΝ.DEV.ΙΝ, Οπτικά Σινάπη, Μεταξωτά Υφαντά Γκόνου.

Ειδικές ευχαριστίες στους: Θανάση Ψαρούλη, οικ. Γεώργιου Ηλιόπουλου, Σοφία Μπομπόνη,  Παύλο Παύλου, Παναγιώτη Μίντζια, Παναγιώτη Μπαζίγο, Αντώνη Κυριακόπουλο, Φώτη Κουτρουμπή, Ανδρέα Ζαγάκο, Μαρία Τούμπουρου, Άντζελα Σπηλιώτη, Αγγελική Σάμπαλη, Αγγελική Μήτρου, Σωτήρη Θεοδωρόπουλο, Mάριο Κατσαρό κ.α

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:

Ο Χαράλαμπος Τσόκας, καθηγητής της Ακαδημίας του Κινηματογράφου Στοκχόλμης και στέλεχος της Σουηδικής Τηλεόρασης, έχει γυρίσει τουλάχιστον χίλιες ταινίες στη Σουηδία και την Ελλάδα. Τα δύο τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του “Διαζώματος” και του προέδρου του Κου Στ. Μπένου, παρουσίασε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του καθηγητή - αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, για το έργο και τις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη. Ενώ φέτος ολοκλήρωσε την ταινία μεγάλου μήκους για τη ζωή του καθηγητή – αρχαιολόγου Β. Λαμπρινουδάκη για το έργο και τις ανασκαφές στην Επίδαυρό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου