13.2.15

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ! Μέρκελ: Το ελληνικό πρόγραμμα ισχύει και πρέπει να επεκταθεί


Μέρκελ: Το ελληνικό πρόγραμμα ισχύει και πρέπει να επεκταθεί - Αυτοί ήταν οι σύμμαχοι του Τσίπρα - Αντίπαλος ο Ραχόι της Ισπανίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκ. Μέρκελ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής εμφαίστηκε σκληρή απέναντι στην Ελλάδα εμμένοντας στη θέση της για συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου.
 Οπως τόνισε: «Οι επιλογές της Ελλάδας είναι δύο: Επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος ή ολοκλήρωσή του στο τέλος Φεβρουαρίου.
Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και πρέπει να επεκταθεί. Αισθάνομαι ότι τώρα θα περιμένουμε και θα δούμε τι είδους κοινές αποφάσεις θα πρέπει να λάβουμε. Ελπίζω να δούμε σύντομα προτάσεις. Είμαι περισσότερο από πρόθυμη να συνεργαστώ με τον κ. Τσίπρα. Είχαμε μια πολύ φιλική συνάντηση. Η Ελλάδα διαδραμάτισε μικρό ρόλο στις σημερινές συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής».
Ο Ντ. Τουσκ, νέος πρόεδρος της ΕΕ επιβεβαίωσε ότι κ.κ. Τσίπρας και Ντάιλελμπλουμ συμφώνησαν στην ανάγκη τεχνικής βοήθειας. 
Είπε ακόμη ότι δεν μπήκαν σε βάθος στο θέμα της Ελλάδας και ότι ουσιαστικά αναλαμβάνουν τα τεχνικά κλιμάκια που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση. «Η Σύνοδος Κορυφής δεν μπήκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Συμφωνήθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για τεχνική βοήθεια για την προετοιμασία του Eurogroup της Δευτέρας», τόνισε συγκεκριμένα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου