12.2.15

Η παλιά τρόικα πέθανε... ζήτω η νέα τρόικα


Η παλιά τρόικα πέθανε... ζήτω η νέα τρόικα - Συζήτηση για συμφωνία με μείγμα 70% από το Μνημόνιο και 30% με νέες προτάσεις

Συζήτηση για συμφωνία με μείγμα 70% από το Μνημόνιο και 30% με νέες προτάσεις

Ντ. Κοστέλλο από την Κομισιόν, Κ, Μαζούχ από την ΕΚΤ και Ρ. Γκογιάλ από το ΔΝΤ (δηλαδή οι επικεφαλής της Τρόικα), θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί που θα συγκροτήσουν την ομάδα διαπραγμάτευσης των δανειστών και θα συζητήσουν με την ελληνική πλευρά η οποία θα εκπροσωπείται κυρίως από τον πρόεδρο του ΣΟΕ Γιώργο Χουλιαράκη.
Την ελληνική πλευρά συνδράμει και η Lazard η οποία έχει προσληφθεί ως σύμβουλος για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Από την πλευρά των δανειστών θα βρίσκεται και ο Τόμας Βίζερ επικεφαλής του EuroWorking Group.
Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για τους ίδιους που συγκροτούσαν μέχρι πρότινος την τρόικα η οποία, ωστόσο, θα... αλλάξει και όνομα. Οπως όλα δείχνουν θα ονομάζονται «θεσμικά όργανα» ή «θεσμοί της ΕΕ» («Institutions»). Οι συναντήσεις θα γίνουν σε ουδέτερο έδαφος, δηλαδή στις Βρυξέλλες και θα επιχειρεί να βρεθεί η χρυσή τομή για την συμφωνία – γέφυρα που θα κατατεθεί προς επικύρωση την επόμενη Δευτέρα.
Η Αθήνα, πάντως, αρνείται οτι πρόκειται για επαφή με την "τρόικα", καθώς πρόκειται για στελέχη σε τεχνικό επίπεδο, που θα συζητήσουν επί ενός νέου προγράμματος και όχι για παράταση του μνημονίου. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε διευκρινιστεή η σύνθεση της ομάδας διαπραγμάτευσης.
Πηροφορίες θέλουν το πρόγραμμα που θα συζητηθεί να αποτελεί μείγμα οικονομικής πολιτικής και μέτρων που θα αποτελείται, όπως λένε χαρακτηριστικά από 70% των μέτρων και δράσεων του μνημονίου που εκπνέει και έχουν ήδη υλοποιηθεί (σ.σ. άρα δεν θα ανατραπούν) και κατά 30% από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου