26.4.15

«Θεατροδράσεις» στην Μεσσηνία

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνει όπως κάθε χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια τις «Θεατροδράσεις», μαθητικές θεατρικές παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας που μας παραχωρεί ευγενώς ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις».
     Εφέτος θα πραγματοποιηθούν επτά (7) ποιοτικές μαθητικές παραστάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 28 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου.
     Κατόπιν αιτήματος πολλών σχολικών μονάδων αλλά και για πρακτικούς λόγους, αρκετές από τις παραστάσεις θα δοθούν πρωινές ώρες, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν και μαθητές άλλων σχολείων κατόπιν συνεννοήσεως.   
     Την Τρίτη 28/4 στις 10:30-11:30 το πρωί, το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων (με συντονίστριες τις καθηγήτριες κ. Αλεξ. Βαρβατσούλη, Αργυρώ Μπακάλη, Ελπίδα Δεγαΐτη και Καλομοίρα Παντελή) θα παρουσιάσει την κωμωδία του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής». Τη μεθεπομένη (Πέμπτη 30/4) ξανά το πρωί (11:00-12:30), το ΓΕ.Λ. Μεσσήνης (με συντονιστές καθηγητές τον κ. Νικόλαο Φουσιάνη και την κ. Αγγελική Ρακιντζή) θα εμφανιστεί με την αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη «Φοίνισσες». Τη Δευτέρα 4/5 το απόγευμα (20:00-21:00), το Γυμνάσιο Πεταλιδίου (με συντονιστές καθηγητές τους Δήμητρα Γρουσουζάκου, Μαρία Τζιφή, Άννα-Μαρία Τσόγκα και Γρηγόριο Κίσσα) θα κάνει την εμφάνισή του με την «Ελλαδογραφία» του Γ. Τσαγκάρη σε διασκευή της κ. Δήμητρας Γρουσουζάκου. Την Τρίτη (5/5) επίσης το απόγευμα (20:00-21:00), το Γυμνάσιο Θουρίας (με συντονίστριες καθηγήτριες τις κ. Μαρία Μπαλάσκα, Ευτυχία Κούτρικα και Μαρία Πολυχρονοπούλου) θα παρουσιάσει το έργο που έχει γράψει η καθηγήτρια του σχολείου κ. Ευτ. Κούτρικα «Ρεπορτάζ στον Παράδεισο». Την επομένη (Τετάρτη 6/5) το απόγευμα (21:00-22:30), το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (με συντονιστές καθηγητές την κ. Αναστασία Μπιστόλα και τον κ. Γεώργιο Καλαποθαρέα) θα εμφανιστεί με την κωμωδία του Δημήτριου Ψαθά «Ζητείται ψεύτης». Την Πέμπτη 7/5 το απόγευμα (20:00-21:00) το 5ο Γυμνάσιο (με συντονίστριες καθηγήτριες τις κ. Ειρήνη Παπαχίου, Μαρία Γκοτοσοπούλου, Γεωργία Νικολετσέα και Ιωάννα Παπαδάκη) θα κάνει την εμφάνισή του με μία ακόμη τραγωδία του Ευριπίδη, την «Ανδρομάχη». Τέλος, την Παρασκευή στις 8/5 το πρωί (11:00-12:30), το Γυμνάσιο Πύλου (με συντονίστριες καθηγήτριες τις κ. Θεοδοσία Μπαξεβάνη, Σταυρούλα Γεωργιοπούλου, Ευαγγελία Παπαχρήστου και Ασημίνα Μακρή) θα κλείσει τις «Θεατροδράσεις» με το «Παραμύθι χωρίς όνομα», βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα και στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
     Οι παραστάσεις αυτές διακρίνονται για την εξαιρετική ποιότητα και περιεχόμενο και αξίζει να τις παρακολουθήσουμε όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και κάθε θεατρόφιλος και μη. Αποτελούν επίσης μία ευκαιρία ψυχαγωγίας πρώτης τάξεως, αφού η είσοδος σε αυτές είναι ελεύθερη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου