14.5.15

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας - 22χρονος εκβίαζε 14χρονη


Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας - 22χρονος εκβίαζε 14χρονη

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σε βάρος 14χρονης, ενώ συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο 22χρονος δράστης.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση, μετά από καταγγελία της 14χρονης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος χρήστης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προσάρμοσε με ψηφιακή επεξεργασία, σε ένα γυμνό γυναικείο σώμα, φωτογραφία του προσώπου της. Στη συνέχεια, της απέστειλε την επεξεργασμένη φωτογραφία και την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεο της ίδιας με γυμνό περιεχόμενο. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο δράστης αφού έλαβε το βίντεο, με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την εξανάγκασε να του αποστείλει και άλλα βίντεο με την ίδια.
Η καταγγελία της ανήλικης τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες, βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ενώ ύστερα από αλληλογραφία με εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψε η σύνδεση, που διατηρούσε στην οικία του. Χθες το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβη στην οικία του 22χρονου, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε μέρος του βιντεοσκοπημένου υλικού, ενώ ο δράστης συνελήφθη. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων περί πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, που έγιναν μέσω διαδικτύου, ενώ με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου