13.5.15

Γιακουμάτος στην Καλαμάτα - ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερά του τίποτα !

Μ. Χρυσομάλλης, Γερ.Γιακουμάντος, Π.Μαντάς και Κ. Τσιμάρας

Έναν από τους γνωστούς τηλεοπτικούς του λόγους εκφώνησε νωρίτερα, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, που υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε ό,τι είχε χτιστεί με κόπους στα 2,5 χρόνια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και προέβλεψε με βεβαιότητα ότι Σαμαράς και Ν.Δ. γυρίζουν στη διακυβέρνηση της χώρας…
«Δεν μας κυβερνά ένα συμβατό κόμμα αλλά η αριστερά του τίποτα, που είναι πιο επικίνδυνη από την αριστερά της εποχής του εμφυλίου», είπε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ξεκινώντας την εσωκομματική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεχίζεται με τοποθετήσεις μελών και στελεχών, αφού πρώτα ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν.
«Και για τον Σαρκοζί έλεγαν ότι θα πάει φυλακή αλλά έρχεται (στην προεδρία της Γαλλίας). Όμως ο Σαμαράς θα έρθει (στην κυβέρνηση της Ελλάδας) πριν από τον Σαρκοζί», είπε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Όπως υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ και «ανίκανος» είναι να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές αλλά ούτε και θέλει να έρθει σε συμφωνία, «γιατί η κουλτούρα της αριστεράς δεν συμβαδίζει με το ευρώ. Θέλει τη δραχμή, το ρούβλι και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν μπορούν να σταθούν σε μια Ευρώπη που θέλει σοβαρότητα γιατί είναι μπαρούφες και μπαρουφάκηδες»!
Επίσης ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ανέφερε ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα, δουλεύοντας ασταμάτητα, με κίνδυνο να χάσει ακόμη και την όρασή του και πετυχαίνοντας την ανάκαμψη της χώρας, η οποία όμως τώρα, πρόσθεσε, ξανάπεσε σε ύφεση.
Ο πρώην υπουργός είπε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να στηρίξει τη χώρα, να μην την αφήσει να γυρίσει στη δραχμή ή να πάει στο ρούβλι. Υπογράμμισε ωστόσο ότι λευκή επιταγή δεν θα δώσει και ειδικότερα τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση εάν δεν έχει τη δεδηλωμένη, εάν δηλαδή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνηθούν να στηρίξουν την συμφωνία την οποία ενδέχεται να φέρει η κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά την εσωκομματική αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε ότι καλύτερος από τον Σαμαρά για αρχηγός του κόμματος δεν υπάρχει. Ανέφερε ότι τα έδωσε όλα για να σταθεί όρθια η χώρα, ωστόσο το ότι αφιερώθηκε σε αυτή την προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα «να αφήσει το επικοινωνιακό του περιβάλλον να χοροπηδάει σαν τα ποντίκια». Για την αναφορά του αυτή χειροκροτήθηκε θερμά. Πρόσθεσε ότι αυτοί που βάζουν θέμα ηγεσίας ουσιαστικά επιδιώκουν να δημιουργηθεί πρόβλημα εσωστρέφειας στο κόμμα αυτή την κρίσιμη περίοδο που η Νέα Δημοκρατικά θα κληθεί να επιστρέψει στην κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα.
Ακολούθως τοποθετήθηκε ο διευθυντής της Ν.Δ. Κώστας Τσιμάρας, στο ίδιο περίπου πλαίσιο με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.
Τη διαδικασία συντόνισε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της Νέας Δημοκρατίας που εκπροσωπούν διάφορους φορείς.

Στ.Μ. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου