21.8.15

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ;

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μέσω... e-mail

Διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής παρείχε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η εντολή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00:07, με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει "την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής".
Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα τόνισε πως θα επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο αύριο για να παραλάβει την εντολή η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε στην απαντητική του επιστολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα  (Παρασκευή) στις 10:00 το πρωί.
Ο πρόεδρος της ΝΔ προτίθεται να εξαντλήσει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής και στη συνέχεια αν δεν επιτύχει τον σχηματισμό κυβέρνησης να την παραδώσει. Σειρά θα πάρει το τρίτο κόμμα, που είναι η Χρυσή Αυγή, εκτός κι αν είναι η ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα της Αριστερής Πλατφόρμας. Αν και ο Π. Λαφαζάνης εξαντλήσει το τριήμερο τότε ο χρόνος μπορεί να φτάσει στις 28 Αυγούστου.
Αν δεν υπάρξει λύση, ο κ. Παυλόπουλος θα συγκαλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς στο προεδρικό μέγαρο διερευνώντας τα περιθώρια οικουμενικής κυβέρνησης. Δεν είναι σαφές πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτή η προσπάθεια.
 Αν πάρει χρόνο τότε τίθεται εν αμφιβόλω η ημερομηνία των εκλογών και μπορεί να μην είναι η 20η Σεπτεμβρίου αλλά μία ή δύο Κυριακές μετά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου