20.8.15

Συνελήφθη 21χρονος για παιδική πορνογραφία

Στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. 

Ενας 21χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διέμενε και εργαζόταν προσωρινά σε ξενοδοχείο σε περιοχή της Ηλείας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά των διάρκεια στοχευμένων ερευνών στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων.

Στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τις Αρχές της Εuropol, συμμετέχοντας σε παγκόσμια επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Pacifier» για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων εντόπισε τον 21χρονο και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, διεξήχθη έρευνα στο δίκτυο TOR για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, σε ειδική πλατφόρμα «hidden service» του εν λόγω δικτύου, η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, εντοπίστηκε αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Το υλικό που κατασχέθηκε, αναλύθηκε από τις Υπηρεσίες του FBI και την Europol, με σκοπό να προκύψουν, τόσο οι διαχειριστές των Υπηρεσιών αυτών, όσο και οι χρήστες-μέλη.

Από τις έρευνες προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και στην Ελλάδα.

Μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε το ηλεκτρονικό ίχνος του 21χρονου.

Σε έρευνα που έγινε στο χώρο όπου εργαζόταν προσωρινά , εντοπίστηκε ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής του, που περιείχε πλήθος αρχείων με σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, και ο νεαρός συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς το ψηφιακό υλικό θα διερευνηθεί από εξειδικευμένους αξιωματικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τόπος προέλευσης και η ταυτότητα των θυμάτων ενώ ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου