21.5.15

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γ.Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας:

«Βασική μας προτεραιότητα καθημερινά, η εξεύρεση πόρων για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Δεν μας ταιριάζει η μιζέρια και η κακομοιριά».

Υπεγράφη χθες το απόγευμα, Τετάρτη 20-5-2015, από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ κ.Ευγενία Φωτονιάτα η ένταξη ενός ακόμη μεγάλου έργου ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης πόρων για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 994.900€.

Η πρόταση αφορά δράσεις στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας που στοχεύουν στην αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών δυνατοτήτων στην εξοικονόμηση ενέργειας στις εφαρμογές κλιματισμού του κτιρίου.

Ειδικότερα, αφορά την εγκατάσταση σύγχρονων αντλιών θερμότητας δηλαδή συστήματος παραγωγής νερού ψύξης – θέρμανσης που στοχεύει στην αυτονόμηση της λειτουργίας των Fan-Coils του Νοσοκομείου. Παράλληλα προτείνουμε τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των κλιματιστικών μονάδων που καλύπτουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Αναλυτικότερα για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας προβλέπονται:

Προμήθεια – Εγκατάσταση  Αντλιών Θερμότητας στο κτίριο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας.

Αντικατάσταση Κεντρικών Μονάδων Κλιματισμού
Εκσυγχρονισμός των πεπαλαιωμένων κεντρικών κλιματιστικών μονάδων με νέες υψηλής απόδοσης και σύγχρονης τεχνολογίας

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης άλλα δύο μεγάλα έργα  ενεργειακής αναβάθμισης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000€. Πρόκειται για το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης που τα πρώτα συνεργεία εγκαθίστανται τις επόμενες ημέρες και το έργο της εγκατάστασης τεσσάρων συγκροτημάτων αντλιών θερμότητας.

Με αφορμή την σημερινή εξέλιξη ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

«Σήμερα έλαβε χώρα μια ακόμη θετική εξέλιξη για την κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομικά συγκυρία, το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τα στελέχη του, να καταφέρνουν να εξασφαλίζουν μεγάλα ποσά χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας.

Αυτό δεν είναι εύκολο ειδικά στις μέρες μας, και πολύ περισσότερο δεν έρχεται από μόνο του, ούτε τυχαία. Χρειάζεται και απαιτεί σκληρή συλλογική δουλειά, συντονισμός και μεθοδικότητα.

Από την πλευρά μας ως Διοίκηση, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αυτή τη πορεία  και  καθημερινά να αναζητάμε τρόπους  και χρηματοδοτικά εργαλεία που μας επιτρέπουν να υλοποιούμε μεγάλα έργα αναβάθμισης. Δεν μας ταιριάζει η κακομοιριά και δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να εγκλωβιστούμε στην διαχείριση μιας μίζερης καθημερινότητας.

Στρατηγικός μας στόχος είναι να οδηγούμε τα πράγματα μπροστά και να βελτιώνουμε το Νοσοκομείο μας, αναγνωρίζοντας ότι προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Αυτό είναι κανόνας για μεγάλες συλλογικότητες και ζωντανούς οργανισμούς.
                                
Ο επιχειρησιακός μας σχεδιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μαζί με τους συνεργάτες μου είμαστε βέβαιοι για την υλοποίησή του».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου