29.1.16

37 χρονη στην ΜΕΘ Καλαμάτας - Δωρεάν φάρμακα από τα φαρμακεία για να αντιμετωπιστεί η γρίπη

Τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων (relenza και tamiflu) από τα φαρμακεία αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το κύμα της γρίπης στη χώρα μας.
Έως και χθες το βράδυ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης είχε φτάσει στους 27, εκ των οποίων μάλιστα τουλάχιστον οι τέσσερις έχουν καταλήξει πριν προλάβουν να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Ακόμα 73 ασθενείς με γρίπη νοσηλεύονταν σε Εντατικές διασωληνωμένοι έχοντας εμφανίσει επιπλοκές μετά τη νόσηση τους με τη γρίπη Α(Η1Ν1).
Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας, τα εν λόγω σκευάσματα χορηγούνται με σκοπό την αποτροπή εμφάνισης επιπλοκών από τη γρίπη σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Λόγω της έξαρσης της επιδημίας, ο υπουργός παρατείνει έως τις 30 Ιουνίου την ισχύ παλαιότερης απόφασης, η οποία αφορούσε τη χορήγηση των παραπάνω σκευασμάτων που περιέχουν τη δραστική ουσία οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι μονάδες Υγείας του ΕΣΥ, των ενόπλων δυνάμεων και του ΠΕΔΥ, τα ιατρεία των ασφαλιστικών Ταμείων και τα οργανωμένα ιατρεία των δήμων μπορούν να τα προμηθεύονται δωρεάν απευθείας με αιτήματά τους προς το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου