30.1.16

Χάος στα Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη


Χάος στα Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη - ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται


Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικείας του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι έριξαν περίπου δέκα μολότοφ, ενώ δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του υπουργού υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που προκλήθηκε.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός ήταν στο σπίτι του εκείνη τη στιγμή ενώ είναι η δεύτερη φορά που το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη γίνεται στόχος: τον Νοέμβριο, άγνωστοι περιέλουσαν την ξύλινη πόρτα της εισόδου με εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά. Λίγες ημέρες μετά σε μια «ανώνυμη» ανάληψη ευθύνης που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου αναφέρονταν ότι «…έτσι λοιπόν το βράδυ της Παρασκευής, και μία μέρα μετά την υπερψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων στη Βουλή για την εξασφάλιση μίας ακόμα δόσης, επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασσικό του Α. Φλαμπουράρη υπουργού επικρατείας (στην πρώτη φορα αριστερα κυβέρνηση της χώρας), στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, πυρπολώντας την είσοδό του. Μια πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική. Κι αν ο ίδιος, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και για πολλούς άτυπος- σκιώδης πρωθυπουργός, μιλά για πράξη τρομοκράτησής του και στοχοποίησή του από «σκοτεινά κέντρα» και άλλες γελοιότητες, του απαντάμε πως μια συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι. Τρομοκράτηση είναι η ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (όσων είχαν απομείνει), η απαξίωση της ζωής με την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών πλέον να είναι εφικτή από ολοένα και μικρότερα κομμάτια του πληθυσμού, οι αυτοκτονίες λόγω χρεών, η καταστολή με αριστερό προσωπείο, η αυξανόμενη ποινικοποίηση των αντιστάσεων και η προάσπιση με όλα τα μέσα του καπιταλισμού και των φιλελεύθερων απαιτήσεων.»
Αντιδράσεις
«Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. «Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό...».

«Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίθεση στην οικία του υπουργού Επικρατείας. Και σημειώνει: «Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι "επαναστάτες" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή,  τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο».
Δήλωση Γ. Κουμουτσάκου
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας την εμπρηστική επίθεση στο twitter σημείωσε ότι: «Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, εμείς καταδικάζουμε την επίθεση στο σπίτι του κ. Α.Φλαμπουράρη. Κάποιοι όμως, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου