30.1.16

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ! Προειδοποιεί την Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις συνέπειες εάν ξαναγίνει παραβίαση!


14429806083608302

Έξω από τα ρούχα του φάνηκε να είναι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την χθεσινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρώσικο μαχητικό!
Προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της, όπως για παράδειγμα της νέας παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας χθες.
«Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
«Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη».
Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θέλει να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να μεταφέρει την επιθυμία μου να συναντήσω τον κ. Πούτιν κατ” ιδίαν. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό» προσέθεσε ο Ερντογάν προτού αναχωρήσει για τη Λατινική Αμερική.
Φαίνεται πάντως πως τα πράγματα είναι ακόμα τεταμένα και σύντομα θα υπάρχουν νέες εξελίξεις ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες αναμένεται φυσικά να επηρεάσουν και την παγκόσμια ειρήνη.
Εντωμεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας χαρακτήρισε σήμερα «αβάσιμη προπαγάνδα» τις καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου χθες από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας.
«Οι ανακοινώσεις της Τουρκίας σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του εναερίου χώρου της από ένα ρωσικό SU-34 αποτελούν αβάσιμη προπαγάνδα» δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονατσένκοφ.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισήμανε επιπλέον ότι ούτε τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στη Συρία ούτε οι σταθμοί ραντάρ της Συρίας κατέγραψαν οποιαδήποτε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου