6.12.16

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου - 'Ερχεται "δώρο Χριστουγέννων" με τις αγροτικές επιδοτήσεις

Σαν "δώρο Χριστουγέννων", πέντε ημέρες πριν τη Γέννηση του Χριστού, θα έρθουν οι επιδοτήσεις συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς της χώρας. 

Θα ακολουθήσουν τα ποσά της εξισωτικής αποζημίωσης για τον τριπλάσιο κόσμο σε σχέση με τους δικαιούχους του προηγούμενου καθεστώτος, τέσσερις μέρες πριν την Πρωτοχρονιά. 

 Όχι, δεν... "τρελάθηκε" το κράτος ξαφνικά και... "μοιράζει" χρήματα.
Απλά φαίνεται πως, σε αντίθεση με πέρυσι, έχει μπει σε μια διαδικασία έγκαιρης πληρωμής των επιδοτήσεων, όπως δρομολογούνται από τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το "πράσινο" φως των Βρυξελλών, για τη γρηγορότερη πληρωμή λόγω κρίσης, σε σχέση με τους πιο παλιούς χρόνους, στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. που θα το ζητήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στα βιβλιάρια των παραγωγών συνολικά 800 εκατομμύρια ευρώ, που αποτελούν το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης συν το λεγόμενο "πρασίνισμα".
Και στις 27 Δεκεμβρίου θα μπουν τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 244 εκατομμυρίων ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα για 400.000 δικαιούχους παραγωγούς, που είναι οι τριπλάσιοι σε σχέση με την προηγούμενη πληρωμή, λόγω τροποποιήσεων του κανονισμού από την κυβέρνηση, με σκοπό να μοιράσει τα χρήματα σε περισσότερους δικαιούχους, αυξάνοντας και τα κονδύλια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου