10.3.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ -ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών βλέπουν τοπικοί φορείς μετά την νέα σαρωτική απογύμνωση από υπηρεσίες όπως συνέβη για τα Αστυνομικά τμήματα. Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί στην Κυπαρισσία μετά την υποβάθμιση της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης αλλά κυρίως του τμήματος Τροχαίας που θεωρείται αναγκαία υπηρεσία με βάση το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής μας.
Οι πολίτες αλλά κυρίως οι φορείς υποβάλλουν αμείλικτα ερωτήματα για την αποψίλωση εκ νέου της έδρας του Δήμου, καθώς η κατάργηση 2 Αστυνομικών τμημάτων και ενός τμήματος Τροχαίας που ήταν και το μοναδικό έχουν ανησυχήσει μέχρι τους απόδημους. Στην πρόσφατη σύσκεψη των συλλόγων της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων στην Αθήνα αλλά και σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας, τονίστηκε ότι πλέον η περιοχή οδηγείται στην απομόνωση, χωρίς να κουνιέται φύλλο. Αλήθεια γιατί είναι χλιαρές οι αντιδράσεις του Δήμου για την νέα σοβαρή κατάργηση;
H Tροχαία Κυπαρισσίας καλύπτει το οδικό δίκτυο από το Δώριο μέχρι την περιοχή της Χώρας στα όρια του Δήμου με δύο εθνικές οδούς Τσακώνας- Καλονερού, Κυπαρισσίας- Πύλου και πάνω από 400 χιλιόμετρα επαρχιακού οδικού δικτύου. Μάλιστα με βάση τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα η συμβολή της ήταν καθοριστική καθώς υπήρχαν επισκέψεις σχολείων, ενημερωτικές ημερίδες, συνέδρια για οδική ασφάλεια, διανομή ενημερωτικού υλικού και άλλες δράσεις. Τα θανατηφόρα τροχαία από το 2010 ως σήμερα υπολογίζοντας σε περισσότερα από 40 παρακαλώ! 
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ...
Οι πολίτες ρωτούν λοιπόν. Ποιες κυβερνήσεις σχεδίαζαν χρόνια τώρα ή όχι καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων με στόχο τη λειτουργία ενός τμήματος ανά δήμο; Ποια κυβέρνηση σχεδίαζε ή όχι τη μετατροπή της αστυνομικής υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας σε απλό Αστυνομικό Τμήμα με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και μείωση οργανικών θέσεων; Ποια κυβέρνηση μείωσε ή όχι η οργανική δύναμη των Α.Τ. Μεσσηνίας κατά 30% (80 θέσεις λιγότερες) εξαιτίας κατάργησης εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές και των υπερβολικών αποσπάσεων; Γιατί οι τοπικοί αιρετοί άρχοντες δεν έκαναν ούτε ΜΙΑ διαμαρτυρία για το τμήμα Τροχαίας όταν σε δηλώσεις τους σε χορούς των αστυνομικών υπαλλήλων τόνιζαν -ΚΙ ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ- ότι αποτελεί κορυφαία υπηρεσία στην περιοχή μαζί με τα αστυνομικά τμήματα; 
ΠΟΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΦΥΓΑΝ....
Η δημοσίευση του Π.Δ. - που υπεγράφη στις 4 Φεβρουαρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τους αναπληρωτές υπουργούς, Εσωτερικών Νικόλαο Τόσκα και Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη- την παραμονή της Παντριφυλιακής εορτής του πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους, αποτέλεσε βαρύ πλήγμα, ωστόσο αποκαλύπτει ότι η Τριφυλία σκόπιμα ή μη οδηγείται για άγνωστους λόγους σε απομόνωση. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι έχουν καταργηθεί Ι.Κ.Α, Εφορίες, Επιθεώρηση Εργασίας, ΕΛ.ΤΑ, αστυνομικά τμήματα, ενώ φημολογείται ότι σειρά έχουν τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο. Αλήθεια ρωτούν όταν γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019 πόσες υπηρεσίες θα έχουν απομείνει; Να βάλουμε από τώρα ένα στοίχημα;


Συγκρότηση σε Σώμα της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας & Εκλογή Αντιπροέδρου

Συγκροτήθηκε σε Σώμα την Παρασκευή, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας και πραγματοποιήθηκε η εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής. Να σημειωθεί ότι: Με την αριθ. 70/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας εξελέγησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας, όπου ο Δήμαρχος Τριφυλίας ζήτησε να συγκροτηθεί σε Σώμα η νέα Επιτροπή προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία της σύμφωνα με τα άρθρα 72 και74  του Ν. 3852/2010. Παράλληλα ο κ. Κατσίβελας ευχήθηκε η Οικονομική Επιτροπή να έχει καλή επιτυχία στο έργο της, να έχουμε μία καλή συνεργασία και καλή θητεία, καθώς η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με προεδρεύοντα τον Δήμαρχο λόγω του χαρακτήρα του κατεπείγοντος.
Στη συνέχεια έδωσε το λόγο σε όλα τα μέλη, τα οποία με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή θητεία και καλή συνεργασία στην Επιτροπή.
Τέλος ο κ. Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ομόφωνα συστάθηκαν σε Σώμα ως εξής:
1. Πρόεδρος: Κατσίβελας Παναγιώτης (εφεξής, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών)
2. Μέλος: Αδρακτάς Αναστάσιος
3. Μέλος: Τσακανίκας Γεώργιος
4. Μέλος: Τσαλαμανδρής Θεόδωρος
5. Μέλος: Παπαθεοδοσίου Βασίλειος
6. Μέλος: Ανδρινόπουλος Ευστάθιος
7. Μέλος: Μαραβελή Ιωάννα
Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής
Στην συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα, για την θέση του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμο ορίζοντας τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Στάθη Ανδρινόπουλο. 
ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου