15.6.17

Ερχόταν Καλαμάτα και χάθηκε ιστιοφόρο με 73χρονο

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι λιμενικές αρχές από την Κέρκυρα μέχρι την Καλαμάτα (σε όλο το Ιόνιο δηλαδή) καθώς αγνοείται ένα ιστιοφόρο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, που είχε προορισμό την Καλαμάτα.

Στο σκάφος επέβαινε ένας 73χρονος. 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει ενημερωθεί από το μεσημέρι της Τρίτης 13/06/17, από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Ιταλίας (MRCC ROME), για περιστατικό αγνοούμενου ιστιοφόρου σκάφους ''TARTIFLETTE 2'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 73χρονο αλλοδαπό, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Γαλλίας με προορισμό το λιμένα Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση των Ιταλών, για τελευταία φορά, ο 73χρονος είχε επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους το απόγευμα της 07/06/17 (μία βδομάδα πριν), κι ενώ βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή Καλαβρίας Ιταλίας.
Από προχθές, μόλις ενημερώθηκαν οι Ελληνικές αρχές, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό του ιστιοφόρου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των νήσων Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη. Παράλληλα, απογειώθηκε αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις ακτές των νήσων Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και των περιοχών αρμοδιότητας Λιμενικών Αρχών Πρέβεζας, Πύλου και Καλαμάτας.
Οι έρευνες,  μέχρι αυτή την ώρα, συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου