16.6.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ

ΔΕΝ έχουν τέλος οι παραιτήσεις από την παράταξη της Ριζοσπαστικής κίνησης Τριφυλίας καθώς στην συνεδρίαση της Τετάρτης στο Δ.Σ. Τριφυλίας δήλωσε την αποχώρησή του ο δημοτικός σύμβουλος από τα Φιλιατρά και γραμματέας του Δ.Σ. Μπάμπης Καλογερόπουλος. 
Ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Καλογερόπουλος θυμίζουμε ότι είχε αποδεχτεί την θέση μόλις παραιτήθηκε ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρη Τάμπαση από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών. Ωστόσο η Ρ.Α.ΚΙ. έχει καταγράψει ρεκόρ παραιτήσεων σε δημοτική παράταξη καθώς στην αρχή είχε αποχωρήσει ο επικεφαλής της κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, αργότερα ακολούθησε ο Επαμεινώνδας Βουδούρης ωστόσο τελικά παραιτήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ακολουθώντας η τοποθέτηση στην θέση του συμβούλου η επιλαχούσα Ιωάννα Μαραβελή. Η παραίτηση υποβλήθηκε ήδη εγγράφως στον Πρόεδρο του Δ.Σ. τις επόμενες ημέρες ενώ ως επιλαχόντες ακολουθούν η Αλεξάνδρα Τσούλου και ο Παντελής Μπαζάνος.

          ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Αγαπητέ Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η παραίτηση μου έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά, ωθώντας  τη σε δημιουργική κατεύθυνση προς όφελος των δημοτών και του τόπου.  Υστερα από την εκλογή μου ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου με την Παράταξη «Ρ.Α.Κ.Ι»  και  την εκλογή μου ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, θεωρώ πώς η παραίτησή μου είναι απόλυτα πολιτική πράξη . Η συλλογικότητα που ευαγγελιζόταν η δημοτική μας παράταξη ξεχάστηκε πολύ γρήγορα.
Σχεδόν από την επομένη  των εκλογών…. Η πολιτική της ανεξαρτησία, επίσης.
Αν όμως,  παρ’ όλα αυτά, το πρόσημο της προσπάθειας ήταν θετικό, θα μπορούσα να το παραβλέψω.  Δυστυχώς όμως , στο μέσον της παρούσας Δημοτικής Αρχής , τίποτα ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει .  Αστοχίες, εμμονές και δογματισμοί στέκονται  εμπόδια σε μια προσπάθεια που εξ΄ ορισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η  Δημοτική Αρχή αδιαφορεί ν’ αξιοποιήσει την μειοψηφία που μετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πετάει στον κάλαθο των αχρήστων ιδέες, προτάσεις και διάθεση για προσφορά.
Θέλω να ελπίζω πως κάποια στιγμή, θ’ αλλάξει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες στραγγαλίζονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Διαφορετικά, όποια συλλογικά όργανα εκλέγονται θα είναι αδύναμα να υποστηρίξουν, επί της ουσίας,  το ρόλο τους. Η παράταξή μας έχει άξια και ικανά στελέχη που μέσα  από τις αρχές και την φιλοσοφία της παράταξης πρέπει να αποκτήσουν όλα αυτοδιοικητική εμπειρία.
Κατόπιν των ανωτέρω,  παρακαλώ να γίνει δεκτή  η παραίτησή μου από Δημοτικός Σύμβουλος και από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.  
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω  πώς θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και σε συλλογικό και σε προσωπικό επίπεδο,  σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα κι αν προκύψει.
Θεωρώ μέγιστη τιμή για μένα τη  μέχρι σήμερα συνεργασία μου με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  αλλά και  τη  δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές.  Σας διαβεβαιώνω ότι, πάντα  θα είμαι στη διάθεση σας υπηρετώντας το κοινό συμφέρον για το τόπο μας.   Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Δημοτικούς/ Τοπικούς  Συμβούλους της Ενότητας Φιλιατρών που στάθηκαν Ενωμένοι,  με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας  και  των πολιτών της,  παραμερίζοντας ο καθένας  από εμάς κομματικά συμφέροντα. Ολοι μαζί σαν μια γροθιά δείξαμε πρωτοφανή  ΕΝΟΤΗΤΑ για τα Αυτοδιοικητικά δεδομένα  και  ελπίζω αυτή η Ενότητα να συνεχιστεί προς όφελος της πόλης μας,  για ένα Δήμο σύμμαχο στην ζωή μας και  αρωγό  στον πολιτισμό μας.

 
 
ΣΕ ESCAPE ROOM ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Μια προ(σ)κληση εντελως διαφορετικη έλαβαν περιφερειακοι συμβουλοι και δημοτικοι συμβουλοι του Δημου Τριφυλίας ελαβαν αυτες τις σημερες και ετοιμαζονται να "απαντησουν " δια της παρουσίας τους την Κυριακη 18/06 στις 6μμ στο Apollo Reosrt Art Hotel στην Κυπαρισσια Μεσσηνιας ! 
Προκειται για μια δοκιμασια στο πρωτοποριακο escape room του εν λογω ξενοδοχειου που ειχε σημειωσει μαλιστα περσι  παγκόσμια πρωτια  στο χωρο της ξενοδοχείας .

Περιφερειακοι και δημοτικοι συμβουλοι (ομαδα πολιτικων) θα αντιταχθουν σε στελεχη του Τουρισμου απο ολη τη Μεσσηνια, επιστρατευοντας τη συνεργατικότητα , τη σκεψη περα απο τα τετριμμένα και το ηγετικο πνευμα τους,  με σκοπο να βρουν το μυστικο της Αθανασιας και να αποδρασουν απο το escape room !
 Μετα το περας της δοκιμασιας το Apollo Resort Art hotel θα προσφερει για νικητες και ηττημένους γευσιγνωσια μεσσηνικης κουζινας με στοιχεια συμιακης καθως και οινογευσια Τριφυλιακων οινων απο το κτημα Παναγιωτοπουλος ! Γ.ΜΠ.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.»,μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2017 2018
Η με αρ.πρωτ. 89047/ΓΔ4/26-05-2017 Εγκύκλιος του Υ.Π.Π.Ε.Θ.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2017-2018, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https ://e-epal.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 19η Ιουνίου έως την 23η Ιουνίου 2017. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους.
Για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis. Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους ο/η οποίος/α δε διαθέτει κωδικούς taxis, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί taxis του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής κατά τη διαδικασία της εγγραφής στο σχολείο.
Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες δε διαθέτουν κωδικούς taxis, οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.
Για όσους/όσες επιθυμούν να εγγραφούν στην Α ́ τάξη ΕΠΑ.Λ. και αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxis, μπορούν να απευθύνονται στους διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, μέσω των προσωπικών τους κωδικών taxis, την προτίμηση που τους υποβάλλουν εγγράφως με υπεύθυνη δήλωση, οι κηδεμόνες των ανήλικων ή οι ενήλικες μαθητές/τριες.
Οι κηδεμόνες και οι μαθητές, εφόσον πραγματικά επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ Τάξη, να μετεγγραφούν ή να εγγραφούν, στην Β’ Τάξη 1ου ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας να μπουν στην εφαρμογή e-epal και να συμπληρώσουν την «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης» ή να απευθυνθούν άμεσα στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας ώστε με την βοήθεια των εκπαιδευτικών να ολοκληρώσουν την διαδικασία εγγραφής, στις πιο κάτω ημερομηνίες και να μην πέφτουν θύματα υποσχέσεων και παραπληροφόρησης.
Τονίζεται ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής ή μετεγγραφής μονο σε Τομείς και Ειδικότητες που θα έχουν ήδη εγκριθεί μέσα στο καλοκαίρι.
1) 19η Ιουνίου έως την 23η Ιουνίου 2017«Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης»
2) 26η έως την 30ή Ιουνίου 2017 για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή.
3) Από την 1η έως την 7η Ιουλίου 2017 Οι μετεξεταστέοι/ες μαθητές/τριες Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ και όσοι/ες δεν έχουν υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης για λόγους ανωτέρας βίας, έχουν τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ. Οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι/ες αφού  ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-epal στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση για το ΕΠΑ.Λ. της κατάταξής τους, θα πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα ΕΠΑ.Λ. την ημέρα λειτουργίας τους, από τη 10η έως τη 17η Ιουλίου 2017.
4) Από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017. Οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας( π.χ. λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι κ.α.)δύνανται να εγγραφούν στα υπάρχοντα τμήματα. Οι παραπεμπόμενοι/ες μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.
5) Από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017 Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. του σχολικού έτους 2016-2017, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στη Β ́ τάξη ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας, δύνανται να εγγραφούν και
Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι των Σ.Δ.Ε. του τρέχοντος σχολικού έτους, δύνανται να εγγραφούν στα ΕΠΑ.Λ. από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017, λόγω επιμήκυνσης του σχολικού έτους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου