" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

29.6.17

ΟΙΤΥΛΟ - Η κωλοχτύπα του υπουργού

Στο Οίτυλο, ένα πανέμορφο χωριό της Μάνης με περίπου 1.000 κατοίκους και τρία... νεκροταφεία, υπάρχουν ακόμα κάτοικοι που πιστεύουν ότι είναι απόγονοι των... Μεδίκων. 
 
Εχουν μάλιστα και σχετικό πολιτιστικό σύλλογο. Κάτω από το Οίτυλο, στα παράλια στην περιοχή Λιμένι, βρίσκεται μια γραφική ψαροταβέρνα, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ένας... καθαρόαιμος Μανιάτης, ο οποίος είναι μεν εξυπηρετικότατος, πλην όμως δεν σηκώνει και πολλές κουβέντες. 
Κυρίως τώρα με την υπέρμετρη φορολογία και τα capital controls...
Η ταβέρνα είναι πασίγνωστη για τις περίφημες κωλοχτύπες (ένα είδος αστακοκαραβίδας) και όσοι περνούν από την περιοχή όλο και μια στάση θα κάνουν να γευτούν την κωλοχτύπα ψημένη στη σχάρα που προσφέρει με πολλή μαεστρία ο ταβερνιάρης. 
Η φήμη αυτή της ταβέρνας έφτασε και στα αφτιά γνωστού υπουργού. Πήρε λοιπόν το φουσκωτό του και τράβηξε με την (απαραίτητη) συνοδεία του στην ταβέρνα. Εστειλε έναν από τους συνοδούς του να κλείσει τραπέζι για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως και του πουν ότι όλα τα τραπέζια είναι κλεισμένα. 
Ο συνοδός απευθύνεται στον ιδιοκτήτη:  
«Ξέρεις, είναι ο υπουργός (τάδε) στο φουσκωτό και θέλει να φάει κωλοχτύπα»
Ο ιδιοκτήτης μόλις άκουσε το όνομα του υπουργού τού είπε κοφτά: «Κωλοχτύπες τέλος, δεν έχουμε»
Ο συνοδός κοιτάζοντας τα άλλα τραπέζια που ήταν γεμάτα με λαχταριστές κωλοχτύπες λέει στον ταβερνιάρη:
 «Και αυτοί όλοι τι τρώνε;»
Ο ταβερνιάρης, είπαμε, δεν σήκωνε πολλές κουβέντες και απάντησε στον συνοδό του υπουργού: «Oλοι αυτοί είναι φίλοι μου». Και του γύρισε την πλάτη.
  ΒΗΜΑτοδότης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου