8.6.17

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Συνεργασία με τα παιδικα χωριά SOS

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας ενημερώνει οτι την Τετάρτη 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου ενημερωτική συνάντηση μελών του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS με τον πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Κορομηλά.
 Το κέντρο εκπροσώπησαν η Παναγιώτα Κοπίτα και η Χριστίνα Αναστασοπούλου.
Οι εκπρόσωποι του κέντρου αναφέρθηκαν στη νέα δομή και υπογράμμισαν πως το κέντρο χωρίζεται σε δύο άξονες, ο πρώτος αφορά στην υποστήριξη και την επαγγελματική συμβουλευτική σε άνεργους γονείς που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Μέσα από αυτή την υποστήριξη υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα μαθητείας, που στοχεύουν στη βελτίωση του εκπαιδευτικού επιπέδου των γονέων, όπως και στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, με τελικό στόχο να αποκτήσουν περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες.
Και ο δεύτερος άξονας, που αφορά στα παιδιά αυτών των οικογενειών, και έχει ως στόχο την υποστήριξη και τη φροντίδα τους.
Ειδικότερα, σε καθημερινή βάση τα παιδιά βρίσκονται σε ένα χώρο που είναι ασφαλής και υποστηρικτικός, όπου λαμβάνουν υπηρεσίες μαθησιακής υποστήριξης, καθώς και δημιουργικής απασχόλησης.
Ο πρόεδρος του συλλόγου επαίνεσε το έργο που γίνετε και επεσήμανε πως πολλά νέα ζευγάρια τρίτεκνων οικογενειών που ζουν το φάσμα της ανεργίας θα χρειαστεί να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαγγελματικής συμβουλευτικής προκειμένου να αποκτήσουν εφόδια για μια θέση στην αγορά εργασίας.
Η συνεργασία θα επεκταθεί και στο πρόγραμμα της μαθησιακής υποστήριξης των παιδιών των τρίτεκνων οικογενειών καθώς και σε νέες δράσεις που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου