22.3.18

Οι Αμερικάνοι θέλουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για δημιουργία στρατιωτικής βάσης

To αεροδρόμιο της Καλαμάτας φέρεται να συμπεριλαμβάνεται τον κατάλογο των Αμερικανών με τις περιοχές της Ελλάδας   στις οποίες επιθυμούν να δημιουργήσουν στρατιωτική βάση, μετά την επερχόμενη αποχώρησή τους από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει  «Το Βήμα» στις δεύτερες σκέψεις της Ουάσιγκτον για τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία αλλά και τα σενάρια ενίσχυσης της παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα περιλαμβάνεται και η Πελοπόννησος.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει:
«Υπάρχει και κάτι άλλο για το οποίο ενδιαφέρονται οι Αμερικανοί για τη χώρα μας. Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από τις βάσεις , καθώς  δεν τους φτάνει η μία βάση στη Σούδα (ό,τι πιο σημαντικό διαθέτουν οι ΗΠΑ στην περιοχή),. Γι αυτό ζητούν μια πρόσθετη βάση στη χώρα μας σε περίπτωση που αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Omega Press (που ασχολείται κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής) οι Αμερικανοί συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Γουές Μίτσελ.
Ετσι κι αλλιώς οι Αμερικανοί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο καθεστώς Ερντογάν και παίρνουν όλα τα μέτρα. Το θέμα είναι πού θα εγκαταστήσουν αυτή τη βάση τη στιγμή που η Σούδα δεν χωράει ούτε ένα… drone.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν μία από τις βάσεις Ανδραβίδας, Αγχιάλου ή  Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου