22.3.18

Ακόμη 550.000€ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Γ.Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας: «Έχουν γίνει αρκετά, αλλά πιστέψτε με αυτά που μπορούμε ακόμη, είναι πολλά περισσότερα. Και αυτό θα κάνουμε, γιατί αυτό είναι το χρέος μας»

Υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 22/3/2018 από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό και κ.Παύλο Πολάκη, η υπουργική απόφαση σκοπιμότητας για την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το ποσό των 550.000€ με σκοπό την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Ειδικότερα με την παραπάνω χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας προχωρά στην προμήθεια:
Α. είκοσι (20) μηχανημάτων αιμοκάθαρσης
Β. ενός (1) βρογχοσκοπικού πύργου πλήρης
Γ. ενός (1) συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Διοίκηση του Νοσοκομείου, υποβάλλει τη σχετική έγκριση σκοπιμότητας στο Ο.Π.Σ του ΠΔΕ 2018, προκειμένου ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης και συμπατριώτης μας κ.Αλέξης Χαρίτσης, να συνυπογράψει την έγκριση χρηματοδότησης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει στη δημοσίευση της διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.
Παράλληλα ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 985.000€ που είχε εγκριθεί για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας το περασμένο Φθινόπωρο μέσω του ΠΔΕ 2017. Θυμίζουμε ότι αυτός ο εξοπλισμός αφορά την προμήθεια:
1.    Συστήματος επεξεργασίας νερού
2.    Σκιαλυτική λυχνία με δορυφόρο, τύπου LED
3.    Τομογράφος οπτικής συνοχής – OCT
4.    Μικροσκόπιο νευροχειρουργικό
5.    Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης
6.    Σύστημα υπερ/γραφίας καρδ/κής χρήσης
7.    Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD (πλήρες)
8.    Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ, HD
Ο ανωτέρω ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός το αργότερο τέλη Μαΐου θα έχει παραδοθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια ενός νέου σύγχρονου ψηφιακού ακτινολογικού συγκροτήματος, προϋπολογισμού 280.000€ με πόρους από το αποθεματικό του Υπουργείου.
Τέλος σημειώνεται ότι με προχθεσινή απόφαση των Υπουργών Υγείας εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με πόρους από το αποθεματικό του Υπουργείου ποσού 340.000€ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ) και 40.000€ για το Κ.Υ Μελιγαλά. Ειδικότερα η χρηματοδότηση για το ΚΥ Καλαμάτας αφορά την προμήθεια:
1.  Ψηφιακό Ακτινογραφικό Συγκρότημα Τύπου
2.  Σύστημα Ψηφιοποίησης Ακτινογραφίας
3.  Σύστημα Υπερηχοτομογραφίας Καρδιολογικής Χρήσης
4.  Σύστημα Υπερηχοτομογραφίας Γενικής Χρήσης
5.  Οδοντιατρικό Συγκρότημα Πλήρες τμχ 3
Για τον παραπάνω εξοπλισμό αναμένεται εντός των ημερών απόφαση από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που θα εξουσιοδοτεί-ορίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας ως φορέα υλοποίησης του σχετικού διαγωνισμού. Στόχος είναι τέλη καλοκαιριού ο ανωτέρω εξοπλισμός να έχει παραληφθεί από το Κ.Υ Καλαμάτας.
Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
« Μέσα από μια τεράστια συλλογική προσπάθεια αρκετών δημιουργικών δυνάμεων, είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι ο Τομέας Υγείας στη Μεσσηνία αναβαθμίζεται καθημερινά, βήμα-βήμα, τόσο σε στελεχιακό ιατρικό προσωπικό όσο και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλες υποδομές. Σε αυτή τη προσπάθεια πρωταγωνιστής και αρωγός αποτελεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Μαζί με όλους εμάς, αλλά κυρίως την τοπική κοινωνία, προχωράμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ δημιουργικά παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς όφελος του Ασθενή και του Πολίτη.
Σε αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Έχουν γίνει αρκετά, αλλά πιστέψτε με ότι αυτά που μπορούμε να πετύχουμε ακόμη είναι πολλά περισσότερα. Και αυτό θα κάνουμε».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου