23.3.18

Πρόσκαιρη απομάκρυνση της Αφρικανικής σκόνης - Έρχονται βροχές !

«Αναμένεται πρόσκαιρα απομάκρυνση της Αφρικανικής σκόνης».
 
Αυτή είναι η είδηση διαβάζοντας το δελτίο καιρού για το Σάββατο από το meteo.gr.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν: 
Άστατο καιρό, με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας. Έως και τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Θράκη και κυρίως νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε Δωδεκάνησα και Κρήτη.
Το μεσημέρι τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα περιοριστούν σημαντικά. Ωστόσο μετά το μεσημέρι, σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Στερεά, Κυκλάδες και Κρήτη αναμένεται νέο κύμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, τα οποία σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Βόρειας Μακεδονίας και της Βόρειας Θράκης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.
Παράλληλα, αναμένεται πρόσκαιρα απομάκρυνση της Αφρικανικής σκόνης».
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα βρέξει, ενώ τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 11 έως 16 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους και πιθανόν το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου