21.4.18

Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους

Ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή της Φωκίδας. 
Το αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι.
Στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε πολύ δυνατός αέρας.
H πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 στην περιοχή Σκάλωμα στη Φωκίδα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα που υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους, καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε. Ο δεύτερος  λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου είχε μεταφερθεί πολύ σοβαρά τραυματισμένος. Στο σημείο αναμένονται εμπειρογνώμονες με στρατιωτικό ελικόπτερο.
Από τις πρώτες εικόνες φαίνεται να προσπάθησε να προσγειωθεί καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες  έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, απολογισμός ήταν ένας νεκρός και ένας τραυματίας. Στο σημείο της πτώσης έφθασαν άμεσα 12 πυροσβέστες, με 4 οχήματα.

Ωστόσο, πληροφορίες του nafpaktianews αναφέρουν ότι είναι και ο δεύτερος επιβαίνων νεκρός.
Ο ένας εκ των δύο βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους και καταπλακώθηκε ενώ ο δεύτερος  λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.
Αυτή την ώρα φτάνει  στρατιωτικό ελικόπτερο με εμπειρογνώμονες στο σημείο. Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα - Μεσολόγγι - Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.
Μάλιστα, «σηκώθηκε» και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών, ωστόσο δεν χρειάστηκε καθώς είχαν ήδη φτάσει στο κέντρο υγείας.
Οι δύο νεκροί ήταν περίπου ηλικίας 50 και 55 ετών. Ο ένας εκ των επιβαινόντων ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε λίγο πριν 16.00.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν γίνει γνωστή η αιτία της συντριβής.

Στις πρώτες εικόνες βλέπουμε να έχει διαλυθεί το πιλοτήριο, τα δύο φτερά, ενώ στο ουραίο του τμήμα, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.

Η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο διακόπηκε από την πρώτη στιγμή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου