20.4.18

Σε δημοπρασία βγαίνει η θρυλική BMW του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η BMW είχε αποκτήσει ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος. 

Σε λίγες ημέρες αυτό το σπάνιο αυτοκίνητο θα βγει σε δημοπρασία στο Μονακό.
Αυτό είναι το σπάνιο και εμβληματικό αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας 36 που οδηγησε ο τεως βασιλιας Κωνσταντίνος στους δρόμους της Αθήνας. ΜιαBMW 507 που άλλαξε την εικόνα της βαυβαρικης φίρμας. Τοαυτόκινητο 59 χρόνια μετα την κατασκευή του θα βγει σε πλειστηριασμό σε λίγες ημέρες στο Μονακό.
Το αυτόκινητο που πίσω απο το τιμόνι του κάθισε ο τεως βασιλιας αμέτρητες φορές τα τελευταία χρόνια είχε έρθει στην κυριότητα ένος γερμανού συλλΈκτη ο οποίος αποφάσισε να το πουλήσει μέσω δημοπρασίας. Ο ίδιος φρόντισε να μην αλλάξει τιποτα απο την βασιλικη καταγωγη του αυτοκινητου καθώς αυτό είναι που το δίνει και αξια.
Ο οικος που έχει αναλάβει την δημοπρασία στην παρουσιαση που κάνει στα στοιχεία που ακολουθούν το bmw 507 δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο τελευταίος βασιλιάς των ελλήνων που είναι και νονός του πρίγκιπα William, γιου της αειμνηστης πρίγκιπισας Νταιάνας και οι εκτιμήσεις είναι οτι η πώληση του θα φτάσει  ανάμεσα στα 2,1 και τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ
Η  σπανιότητα έκαναν την 507 πολύ δημοφιλή στους VIPs της εποχής. Το αυτοκίνητο παραδόθηκε καινούργιο στον Κωνσταντίνο το 1959 και ήταν 1 από τις μόλις 252 BMW 507 που κατασκευάστηκαν. Το μοτέρ ήταν ένας V8 κινητήρας βενζίνης κράματος αλουμινίου, χωρητικότητας 3.168 κ.εκ., με ονομαστική απόδοση 150 ίππων. Πέρα από τον τεως βασιλια, την αγόρασαν επίσης οι Elvis Presley, Fred Astaire, και Ursula Andress, μεταξύ άλλων.


star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου