19.4.18

Η ποινικοποίηση… της χυλοπίτας στα Χανιά - Τον συνέλαβαν και τον στέλνουν σε δίκη επειδή ο σκύλος δεν ξέρει τους νόμους!

Σκοταδισμός και Σούπερ Γκούφυ συναντήθηκαν και μας προσέφεραν μια αστεία και θλιβερή ιστορία στα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, οι Λιμενικές Αρχές, καθ’ υπόδειξη του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου συνέλαβαν χθες τον πρωί στη Σούδα τον Σεραφείμ Κανδύλα, βιοκαλλιεργητή της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. canabio που παράγει, επεξεργάζεται κι εμπορεύεται προϊόντα κλωστικής/ βιομηχανικής κάνναβης, νόμιμης (ακόμα και) στην χώρα μας με νόμο του 2013 που εφαρμόζεται μετά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ από το 2016.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων… μισό κιλό αλεύρι, λουλουδάκια κάνναβης, αιθέριο έλαιο, χυλοπίτες και μια κρέμα χεριών.
Φυσικά, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Λιμενικού, δεν έχει… προσαρμόσει τη μύτη του στη νέα νομοθεσία, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τους λιμενικούς στον 56χρονο καλλιεργητή. Ωστόσο, παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος – άλλωστε είναι γνωστός για την δράση του στην υπεράσπιση της ορθολογικής χρήσης κάνναβης- η ιστορία δεν έληξε εκεί.
Αντίθετα, το Λιμενικό προχώρησε στην σύλληψή του και τον οδήγησε αρμοδίως στην Εισαγγελία Χανίων. Εκεί, ο Εισαγγελέας με μια φαινομενικά ανεξήγητη απόφαση, του απήγγειλε κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση και τον παρέπεμψε σε δίκη, ενώ ορίστηκε και τακτική δικάσιμος για τις 15 Οκτωβρίου.
«Πρόκειται για μια σταστηριότητα που είναι νόμιμη στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες και στην Ελλάδα από το 2016. 
Εγώ καλλιεργώ κάνναβη στα Χανιά και είμαι ιδρυτικό μέλος στην ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. που αυτήν τη στιγμή καλλιεργεί περίπου 100 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα, Βόλο, Λάρισα, Κιλκίς και αλλού, μόνο βιολογικά, με προοπτική του χρόνου να γίνουν 160» λέει ο κ Κανδήλας στο zarpanews.gr.
Τώρα, θα κληθεί να καθίσει στο εδώλιο και να πείσει τους δικαστές ότι… έχει αλλάξει ο νόμος.
Γιατί εντάξει, ο σκύλος δεν το ήξερε… όλοι οι άλλοι όμως;


zarpanews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου