15.7.18

Προσφορά σπάνιος πίνακας στη μητρόπολη Σπάρτης

Μία σημαντική δωρεά δέχθηκε πριν λίγες ημέρες η Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης. Η κα Βασιλική Παπασωτηρίου – Μπεχράκη προέβη στην δωρεά ενός πίνακα του γνωστού Ιταλού ζωγράφου Antonio Sarnelli, εις μνήμην των γονέων της Κωνσταντίνου και Αθηνάς.
Ο πίνακας, που χρονολογείται στα μέσα του 18ου αιώνα, έχει θέμα την αποτομή της κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.
Ο μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε θερμά τόσο τη δωρήτρια κα Παπασωτηρίου – Μπεχράκη, όσο και τον καταξιωμένο μουσειολόγο κ. Ιωάννη Γκερέκο, ο οποίος μερίμνησε για την τοποθέτηση του έργου σε περίοπτη θέση του Επισκοπείου. Παράλληλα ευχήθηκε «προσωπική  και οικογενειακή υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή».
Όπως μας πληροφορεί η μητρόπολη Σπάρτης: 

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγάπης, η μητρόπολη Σπάρτης προσκαλεί και φέτος τους ομογενείς, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν ανταποκριθεί με συγκινητική προθυμία στις κατά καιρούς εκκλήσεις για συμπαράσταση βοήθεια, προκειμένου τα ιδρύματα της Εκκλησίας να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσφορά τους στους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους αδελφούς μας.
Διοργανώνει ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στις 7.30μμ, στο προσφάτως εγκαινιασμένο Mystras Grand Palace Resort, ιδιοκτησίας των καταξιωμένων Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή, προκειμένου να τους δεξιωθεί και να ψυχαγωγηθούν με ευχάριστη μουσική. Η πρόσκληση ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους ομογενείς και τις οικογένειές τους και για τους εκπροσώπους ομογενειακών συλλόγων και σωματείων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου